Rețetă Cartofi Rösti cu 3 tipuri de brânză

Moale și ușor cremos pe interior, cu o crustă crocantă la exterior, acest rosti de cartofi îmbină 3 tipuri de brânză într-o singură garnitură.

Rețetă propusă de USA Potatoes.

Mod de preparare Cartofi Rösti cu 3 tipuri de brânză

  1. Cu o zi înainte de servire, fierbe cartofii cu coajă în apă sărată, clocotită, timp de 10 minute sau până devin fragezi. Ai grijă să nu se sfărâme!
  2. Lasă cartofii să se răcească și pune-i la frigider pe timpul nopții.
  3. A doua zi, curăță cartofii de coajă și rade-i grosier. Adaugă sare, piper și cimbru proaspăt.
  4. Într-un alt bol, amestecă brânza până când se omogenizează bine. Apoi, lasă deoparte.
  5. Într-o tigaie medie, încălzește la foc mediu 1 lingură de unt și 2 linguri de ulei de măsline.
  6. Adaugă jumătate dintre cartofii rași și întinde-i uniform în .tigaie.
  7. Lasă-i să se gătească timp de 4 minute sau până când marginile capătă o crustă aurie. Modelează în același timp compoziția într-o formă plată, apăsând ușor.
  8. Toarnă întreaga umplutură de brânză pe suprafața plată a cartofilor. Lasă un mic spațiu pe margini.
  9. Adaugă restul de cartofi deasupra umpluturii de brânză. Presează-i ușor pe măsură ce-i întinzi, până acoperi complet stratul de brânză.
  10. Lasă să se gătească încă 5 minute. Când marginile cartofilor devin aurii, mișcă ușor tigaia pentru a desprinde Rösti-ul. Apoi, răstoarnă compoziția cu ajutorul unei farfurii mai mari decât tigaia în care gătești.
  11. Adaugă 1 lingură de unt și puțin ulei de măsline. Când acestea s-au încălzit, mută Rösti-ul înapoi în tigaie, cu partea negătită în jos.
  12. Lasă-l să se mai gătească încă 5-7 minute sau până când partea de jos devine aurie. Adaugă mai mult ulei de măsline dacă este necesar.
  13. Scoate Rösti-ul pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie pentru a absoarbe excesul de grăsime.
  14. Lasă-l să se odihnească timp de 5 minute înainte de a-l servi!

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!