
Rețetă Mac & Cheese cu mazăre, conopidă și usturoi prăjit
Acesta este un preparat cremos și reconfortant cu doar câteva ingrediente surprinzătoare și un strat crocant de usturoi deasupra. Poți servi acest preparat în compania unui Chardonnay sau Merlot de California.
Rețetă propusă de California Wines.
Mod de preparare Mac & Cheese cu mazăre, conopidă și usturoi prăjit
- Preîncălzește cuptorul la 190°C.
- Topește untul într-o cratiță mare, la foc mediu, până începe să sfârâie. Adaugă făina și gătește timp de 30 de secunde. Amestecă constant.
- Adaugă treptat laptele și smântâna de gătit, apoi continuă să amesteci până când sosul se îngroașă și începe să fiarbă ușor.
- Oprește focul, adaugă brânza cheddar rasă și cea Gruyere, apoi amestecă până când se încorporează complet. Adaugă macaroanele și ½ linguriță de sare. Lasă deoparte.
- Încinge 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu-mare, până devine fierbinte. Adaugă conopida și gătește-o. Amestecă până se rumenește ușor. Adaugă mazărea și gătește încă 2 minute.
- Amestecă mazărea și conopida cu macaroanele. Pune totul într-o tavă de copt unsă (23 x 33 cm).
- Pentru a prepara topping-ul, amestecă pesmetul, brânza cheddar rasă, uleiul de măsline, usturoiul, sarea și piperul într-un bol mic.
- Presară amestecul uniform deasupra macaroanelor.
- Lasă la copt, în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute sau până când topping-ul capătă o culoare aurie.