Rețetă Salată thailandeză de vită SUA

Cu un mix de unt de arahide, sos de soia, ghimbir și usturoi, această salată thailandeză de vită e combinația perfectă de arome picante, sărate, dulci și acrișoare. Carnea de vită tocată SUA va fi elementul de bază al preparatului nostru.

Mod de preparare Salată thailandeză de vită SUA

  1. Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu. Adaugă carnea tocată și lasă la gătit timp de 8-10 minute, amestecând ocazional. În cazul în care e nevoie, scurge grăsimea rămasă. Sfatul bucătarului: Timpul de gătire este estimat pentru carnea proaspăt tocată sau decongelată. Carnea tocată trebuie gătită până la temperatura internă de 70°C. Culoarea nu este un indicator bun pentru a-ți da seama dacă este gata.
  2. Între timp, combină apa, untul de arahide, sosul de soia, zeama de lime, pudra de ghimbir și usturoi și praful de chili.
  3. Toarnă mixul cu unt de arahide peste carnea tocată și gătește încă 2-3 minute, amestecând ocazional.
  4. Distribuie compoziția cu vită peste cele 6 triunghiuri de aluat, dacă dorești. Garnisește cu topping-uri, după bunul plac.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

Asociere cu vinuri americane

Salata thailandeză cu carne de vită este plină de arome intense și acidulate - citrice, ghimbir, soia, toate concurând pentru un loc în mintea celui care o degustă. Rolul unui vin este să echilibreze acest mix într-un mod care doar să intensifice aromele existente. Pentru că este o salată vom alege vinuri mai lejere, pentru că are carne de vită, gama de culori va fi rose sau roșu.

  • Robert Mondavi Woodbridge, White Zinfandel

    Un rose characteristic pentru SUA, Zinfandelul „alb” este un vin cu alcool puțin, excelent pentru mâncărurile asiatice și cele condimentate pentru că alcoolul nu concurează cu ghimbirul și usturoiul. Ușor dulceag în gust, deși este un vin sec, ceea ce pune în evidență gustul de soia.

  • Kendall Jackson Vintner's Reserve Merlot

    Merlot-ul înseamnă fructe negre și roșii suculente. Catifelat, ușor de băut, cu taninuri moi care vor evidenția textura cărnii. Foarte expresiv în gust: prune și cireșe negre coapte, niște condimente, ciocolată și aromă de coajă de pâine. Toate aceste arome vor scoate în evidență untul de arahide și condimentele din mâncare.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!