Rețetă Tacos de vită făcuți în casă

Un preparat perfect pentru petreceri, ce adună în jurul mesei familia și prietenii deopotrivă. E o gustare nutritivă, iar amestecul din carne de vită, condimente și sos de roșii conferă o aromă specială. Pe lângă aspectul delicios, preparatul este și super gustos!

Mod de preparare Tacos de vită făcuți în casă

Tacos făcuți în casă

  1. Asezonează carnea de vită cu sare și piper.
  2. Pune carnea de vită într-o tigaie mare, la foc mediu-mare, și mărunțește carnea cu ajutorul unei linguri. Adaugă apoi pudra de chili, chimionul, oreganoul, pudra de usturoi și sarea. Amestecă bine.
  3. Gătește până când carnea este gătită, aproximativ 9 minute, și amestecă din când în când.
  4. Redu focul la mediu, apoi adaugă sosul de roșii și puțină apă.
  5. Lasă pe foc și amestecă până când o parte din lichid s-a evaporat, dar amestecul de carne conține încă sos.
  6. Ia de pe foc.
  7. Încălzește bucățile de tortillas aproximativ 1-2 minute.
  8. Umple bucățile de tortillas încălzite cu carne de vită și toppingurile preferate.

Toppinguri pentru tacos

  1. Există o mulțime de ingrediente potrivite pentru tacos, dar iată câteva pairinguri clasice pe care nu te-ai fi gândit niciodată să le adaugi în tacos.
  2. Dacă vrei să adaugi o aromă dulce și proaspătă, poți folosi porumb copt, mango sau ceapă dulce prăjită.
  3. De asemenea, poți adăuga o notă acrișoară cu niște suc de lămâie, sos de iaurt sau guacamole. Alte alternative pot fi ouăle, legumele murate, brânza și mirodeniile, cum ar fi coriandrul.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

Asociere cu vinuri americane

Carnea de vită din tacos cere un vin roșu, puternic, de California. Putem alege un Syrah pentru calitățile sale condimentate sau un Zinfandel dacă vrem mai mult fruct. Nu în ultimul rând, dacă dorim un vin alb nu dăm greș cu un Chardonnay cu aciditate bună, care să contrabalanseze toppingurile cu lămâie și guacamole.

  • Kendall Jackson Vintner's Reserve Syrah

    Un vin foarte îndrăzneț și fructat, cu arome puternice de ciocolată, mure și stejar. Culoare violet spre roșu foarte închis. Notele sale de piper negru vor completa frumos suculența din carne și vor face din această masă un deliciu.

  • Kendall Jackson Vintner's Reserve Chardonnay

    Un vin care se potrivește perfect cu toppingurile pentru tacos, deoarece are arome de pere proaspete, măr verde și lime, alături de o notă fină de vanilie. Fructele tropicale din gust îl recomandă ca o asociere perfectă cu o mâncare exotică, iar aciditatea ridicată îl ajută să facă față conținutului de grăsime din carne și sosuri.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!