Rețetă Burger de vită americană cu merișoare SUA

Georgiana Murășan

Chiftea de carne Black Angus cu Camembert, sos de merișoare SUA și sos Sriracha, acoperite de rucola. Garantat te vei îndrăgosti de această combinație!

Rețetă propusă de Baking Adventure.

Mod de preparare Burger de vită americană cu merișoare SUA

  1. Pregătește aluatul de burgeri. Amestecă drojdia cu zahărul și lasă 2 minute până devine lichid amestecul.Pune făina într-un bol încăpător și formează o adâncitură în mijloc în care să adaugi toate celelalte ingrediente. Frământă totul la robot sau manual până obții un aluat omogen și ușor lipicios. Nu pune mai multă făină, fiindcă textura aceasta lipicioasă va face chiflele super pufoase. Lasă aluatul la dospit 1,5-2h până se dublează în volum. După ce s-a dospit, răstornă-l pe blatul de lucru înfăinat și formează 4 bile pe care le pui pe o tavă cu hârtie de copt. Lasă încă 40 minute la dospit pe tavă acoperite cu un șervet de bucătărie, apoi unge-le cu ou sau lapte și presară susan negru. Dă chiflele la cuptorul preîncălzit la 200°C și coace pentru 25-30 minute.
  2. Pentru sosul de merișoare amestecă toate ingredientele într-un vas mic rezistent la foc și după primul clocot gătește 7-8 minute la foc mic, până obții un sos nu foarte lichid. Merișoarele fiind confiate mai absorb din lichid și după ce oprești focul.
  3. Din rola de Camembert taie 4 felii rotunde.
  4. Pentru chifteaua de vită, toacă ambele bucăți de carne împreună. Poți alege și doar un singur tip de steak, însă ca să te asiguri că există un echilibru între carne și conținutul de grăsime, cel mai optim este un conținut de 20% grăsime și 80% carne slabă, pentru a obține un burger cât mai suculent și aromat.Asezonează carnea cu sare și formează 4 chiftele. Te poți ajuta de o presă de burgeri sau le poți da formă direct cu mâna.
  5. Preîncălzește tigaia de fontă ușor unsă cu un strop de ulei și gătește fiecare chiftea de vită 3 minute pe prima parte. Întoarce apoi chifteaua, pune o felie de Camembert și gătește încă 3 minute. Acest timp de gătire îți garantează o carne gătită medium, rozalie și suculentă în interior.Bineînțeles, poți oricând să schimbi tigaia cu grătarul, pentru un miros autentic de fum.
  6. Asamblează burgerii. Taie chiflele în două și rumenește-le ușor pe grill/tigaie.Pune o chiftea de carne cu Camembert, 2 lingurițe sos de merișoare și sos Sriracha după gust, apoi rucola și capacul de la chifla de burger.

Caută burgerii de vită Angus SUA sub brandul Best Meat sau Meat Revolution în supermarketurile din România sau online pe Freshful.

 

Caută merișoarele de origine SUA în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Ingredientele cheie din acest burger special sunt brânza Camembert și sosul de merișoare. Primul adaugă cremozitate și grăsime, celălalt dulceață și un ușor gust acrișor. Vinul potrivit va fi dictat de carnea Black Angus și trebuie să fie un roșu intens, fructat, o semnătură americană, de aceea vom alege Zinfandel în două variante.

  • Cycles Gladiator Zinfandel

    Un Zinfandel clasic, la un preț imbatabil. Excelent alături de carnea de vită Black Angus. Are arome intense de cireșe negre, mure, stafide, condimente, toate susținute de o bună aciditate care să echilibreze grăsimea din camembert si un corp puternic

  • The Federalist Zinfandel

    Un exemplar mai „rotund” și elegant, dar caracterizat de aceleași note de mure, prune și cireșe, urmate mai discret de ardei gras, tutun și stejar. Postgustul de dulceață de cireșe se potrivește excelent cu sosul de merișoare. Un vin suficient de sofisticat pentru vizualul acestui burger, dar și pentru aromele care se împletesc în el.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!