Rețetă Mini dovleci înfricoșători

Sezonul toamnei vine la pachet cu rețete tematice de Halloween. Dacă tot se lasă cu sculptat de dovleci, ne-am gândit să îi folosești și în bucătărie. Umplutura de carne de vită din dovleac este pusă în valoare de farmecul stafidelor de California ce devin un ingredient cheie. Acești mici dovleci sunt farfuriile perfecte pentru acest sezon, fiind transformați într-un Jack-o’-lantern extrem de aromat. Intră în spiritul Halloween-ului și încearcă această combinație care cu siguranță îți bântuie deja poftele!

Rețetă propusă de California Raisins și FoodBoom.

Mod de preparare Mini dovleci înfricoșători

  1. Pentru umplutură, curăță și toacă fin ceapa și usturoiul. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și călește carnea de vită tocată timp de aproximativ 5 minute. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le timp de 3 minute. Amestecă pastă de roșii și gătește timp de aproximativ 3 minute. Adaugă stafidele și roșiile. Condimenteaza cu chimion și lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10 minute. Condimentează după gust cu sare și piper.
  2. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  3. Taie dovleacul la aproximativ 2 cm de coajă și scoate semințele cu o lingură. Folosește un cuțit foarte ascuțit și mic pentru a sculpta o față în dovleac. Umple dovleacul cu amestecul de carne de vită și presară deasupra mozzarella. Așază dovlecii pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coace în cea mai de jos treaptă a cuptorului, timp de aproximativ 30 de minute.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!