Rețetă Pui supreme cu prune de California în sos brandy

Cauți o modalitate savuroasă de a prepara puiul? Îți lăsăm aici o rețetă cu sos cremos și note dulci date de prunele de California.

Mod de preparare Pui supreme cu prune de California în sos brandy

  1. Taie baconul în fâșii. Adaugă un strop de ulei de măsline într-o tigaie încinsă și prăjește baconul până se rumenește și devine crocant.
  2. Crestează superficial pieptul de pui și condimentează-l cu puțină sare și piper.
  3. Pune puiul în tigaie cu partea condimentată în jos. Prăjește până se rumenește și devine auriu.
  4. Taie șalotele și pune-le în tigaie.
  5. Toacă rozmarinul și cimbrul înainte de a le adăuga tigaie.
  6. Adaugă muștarul Dijon înainte de a presăra prunele de California întregi.
  7. Adaugă brandy-ul cu atenție. Acum ai două opțiuni: aprinzi și arzi alcoolul sau îl fierbi pentru câteva minute. Dacă alegi să îl aprinzi, ai grijă și stai puțin mai departe atunci când arde, folosind un capac pentru a stinge.
  8. Adaugă smântâna și amestecă totul împreună pentru a obține un sos cremos.
  9. Fierbe timp de 5 minute până când puiul este bine gătit și asezonează totul cu câteva picături de sos Worcestershire.

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

Asociere cu vinuri americane

Un preparat cremos, intens, complex, care are nevoie de un vin cu aceleași calități. Recomandarea noastră merge spre un vin alb care a petrecut ceva timp în butoaie de stejar, căpătând astfel o textură untoasă și un miros ușor afumat, similar prunelor uscate de California.

  • Cycles Gladiator Chardonnay

    Un Chardonnay cremos, cu o culoare de galben-pai minunată. Arome de fructe de livadă și pere cu note tropicale împletite cu stejar prăjit. Gust de cremă de lămâie, pere și caise. Notele de stejar și condimente se regăsesc și în gust. Are o textură netedă, datorată învechirii pe drojdii timp de 14 luni. Bine echilibrat.

  • Copain Touse Ensemble Chardonnay

    Un alt exemplu de chardonnay californian mult mai elegant, mai puțin influențat de lemn, pentru cei care doresc textura fină, dar vor un vin mai fructat. Acesta a fost fermentat într-o combinație de oțel inoxidabil și butoaie de stejar neutru, deci reține mult din caracterul strugurilor. Culoare galben pai strălucitor cu arome crocante de caise și pere alături de flori albe ușoare. Secundar, prezintă arome de măr verde, lămâie și pepene galben. Acestea apar și în gust, împreună cu aciditatea vie, care va contrabalansa frumos cremozitatea din mâncare.

Distribuie pe