
Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.
Cauți o modalitate savuroasă de a prepara puiul? Îți lăsăm aici o rețetă cu sos cremos și note dulci date de prunele de California.
Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.
Un preparat cremos, intens, complex, care are nevoie de un vin cu aceleași calități. Recomandarea noastră merge spre un vin alb care a petrecut ceva timp în butoaie de stejar, căpătând astfel o textură untoasă și un miros ușor afumat, similar prunelor uscate de California.
Un Chardonnay cremos, cu o culoare de galben-pai minunată. Arome de fructe de livadă și pere cu note tropicale împletite cu stejar prăjit. Gust de cremă de lămâie, pere și caise. Notele de stejar și condimente se regăsesc și în gust. Are o textură netedă, datorată învechirii pe drojdii timp de 14 luni. Bine echilibrat.
Un alt exemplu de chardonnay californian mult mai elegant, mai puțin influențat de lemn, pentru cei care doresc textura fină, dar vor un vin mai fructat. Acesta a fost fermentat într-o combinație de oțel inoxidabil și butoaie de stejar neutru, deci reține mult din caracterul strugurilor. Culoare galben pai strălucitor cu arome crocante de caise și pere alături de flori albe ușoare. Secundar, prezintă arome de măr verde, lămâie și pepene galben. Acestea apar și în gust, împreună cu aciditatea vie, care va contrabalansa frumos cremozitatea din mâncare.