Rețetă Cartof dulce copt

Mod de preparare Cartof dulce copt

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C. Înțeapă cartofii cu o furculiță și așază-i pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu, iar mai apoi pune-i la cuptor timp de o oră sau până când cartofii devin fragezi. Poți, de asemenea, să acoperi cartofii cu prosoape de hârtie umede și să îi gătești la microunde timp de 8-10 minute sau până devin fragezi.
  2. Cât timp gătești cartofii, încinge uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu. Pune ceapa și călește-o până se înmoaie și se rumenește, aproximativ 8 minute. Adaugă turmericul, oțetul, sarea și piperul și gătește încă 2 minute. Adaugă strugurii și oprește focul.
  3. Când cartofii sunt gata, taie un sfert din partea superioară și scobește interiorul cu o furculiță. Adaugă compoziția de ceapă, semințele de dovleac, coriandrul, menta și presară brânza feta.

Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Dulceața și condimentele din acest preparat vegetal cer un vin care să aducă arome proaspete de fructe de pădure. Gustul brânzei și al strugurilor de California trebuie să fie potențate de vin, fie prin aromă sau prin structură.

  • Kendall-Jackson Vintner's Reserve Merlot

    Merlot-ul este printre vinurile cel mai ușor de îndrăgit, deoarece are simultan arome de fructe proaspete, condimente și este catifelat. Acest vin are arome complexe de cireşe negre, prune, coacăze, fructe de pădure cu o uşoară notă picantă. Taninurile sunt delicate, catifelate, potrivite pentru o mâncare ușoară. Postgustul prelung va fi subliniat de condimentele din mâncare.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!