Rețetă Tartă cu vișine în crustă condimentată

Plăcinta americană de vișine în crustă condimentată e un adevărat deliciu, pregătit de obicei cu fiecare ocazie în care toți cei dragi se reîntâlnesc în jurul mesei. Impresionează-ți prietenii și familia cu această plăcintă grozavă!

Mod de preparare Tartă cu vișine în crustă condimentată

Aluat de plăcintă condimentat

 1. Pune într-un bol mare făina, zahărul, sarea, condimentele five-spices și scorțișoara. Amestecă pentru omogenizare.
 2. Taie untul cubulețe și adaugă-l în făină. Amestecă ușor pentru a-l acoperi. Frământă aluatul repede cu ajutorul unei ustensile speciale sau folosind degetele. Taie untul în amestecul de făină până când îți rămân doar bucăți de mărimea unui bob de mazăre. Păstrează câteva bucăți de unt pentru a menține aluatul frumos și fraged.
 3. Combină gheața, apa și oțetul din cidru de mere într-un bol. Pune câteva linguri din apa rece în amestecul de făină și unt. Amestecă foarte bine cu ajutorul unei spatule rigide sau folosește-ți mâinile.
 4. Continuă să adaugi apă, câte o lingură (în mod normal e nevoie de aproximativ ¾ până la o cană, dar adaugă apa încet) până când obții un aluat ferm, fără a deveni prea umed. Strânge aluatul cu degetele pentru a obține o compoziție omogenă.
 5. Împarte aluatul în două – proporțiile ideale sunt de 1/3  -  2/3. Modelează porțiunea mai mică într-un disc și cea mai mare într-un dreptunghi.
 6. Dacă dorești, rulează și formează pliuri cu litere după ce aluatul s-a odihnit timp de o oră. Lasă aluatul să se odihnească la frigider pentru cel puțin două ore sau, de preferință, peste noapte.

Umplutura de vișine

 1. Pune într-o cratiță de dimensiune medie vișinele Montmorency decongelate și sucul acestora, adaugă vanilia și pune la foc mediu.
 2. Într-un bol mic, amestecă zahărul, sarea și amidonul de porumb.
 3. Adaugă ingredientele uscate în cratiță și amestecă pentru omogenizarea acestora folosind o spatulă din silicon. Gătește și amestecă frecvent până când amestecul se îngroașă și sucul se transformă din tulbure în limpede, timp de 3-4 minute.
 4. Pune compoziția într-un recipient ermetic și lasă să se răcească complet la frigider.

Asamblarea

 1. Pe o suprafață presărată cu făină, rulează bila de aluat pentru plăcintă într-un cerc puțin mai mare decât tava de plăcintă. Grosimea ideală este de aproximativ 3 mm. Tapetează un vas de plăcintă de 23 cm și pune deoparte aluatul în plus. Taie aluatul astfel încât să rămână aproximativ 2,5 cm peste marginea tăvii.
 2. Pune umplutura răcită de vișine Montmorency pe crustă și nivelează. Las-o la frigider în timp ce pregătești fâșiile de aluat.
 3. Întinde a doua bucată de aluat (dreptunghiul) cu grosimea de aproximativ 3 mm. Folosește un cuțit de patiserie pentru a tăia fâșiile. Pune-le pe o tavă căptușită cu foaie de copt și păstrează la frigider până sunt gata. Adună resturile rămase și rulează din nou, acestea sunt bune pentru benzi suplimentare sau pentru a realiza diverse modele pe margini – congelează-le și scoate-le din congelator cu 10 minute înainte de a tăia modelele dorite pentru a-și menține forma.
 4. Bate ingredientele pentru amestecul de ou cu care urmează să ungi aluatul.
 5. Aranjează fâșiile de aluat deasupra plăcintei, astfel încât să obții un model stil grilaj. Dacă dorești să decorezi cu diverse forme pe plăcintă, taie porțiunile de aluat din zona în care vrei să atașezi modelul pentru a fi la același nivel cu tava de copt. Lipește decorațiunile cu puțin amestec de ou.
 6. Lasă plăcinta la frigider pentru cel puțin 30 de minute. În timp ce plăcinta se odihnește, preîncălzește cuptorul la 220°C. Pune o tavă de copt pe grătarul de jos al cuptorului.
 7. Unge plăcinta cu amestecul de ou și presară mult zahăr brun. Coace la 220˚C timp de 20 de minute sau până când aluatul se întărește și începe să devină rumen. Redu temperatura la 190°C și coace până când aluatul devine auriu și umplutura clocotește ușor, timp de 50-60 de minute.
 8. Păstrează resturile învelite în folie la temperatura camerei și încălzește-le puțin la servire.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!