Rețetă Înghețată de fistic – fără gluten și lactoză

O înghețată cremoasă, preparată din fistic copt. Această rețetă este o alternativă vegană grozavă pentru înghețata obișnuită de fistic.

Mod de preparare Înghețată de fistic – fără gluten și lactoză

  1. Lasă la hidratat 225g de fistic într-un castron plin cu apă timp de 1-8 ore. Scurge și clătește fisticul în apă rece până când aceasta devine limpede.
  2. Mixează într-un blender restul de 25g de fistic împreună cu sarea, până când compoziția devine grunjoasă. Lasă deoparte amestecul.
  3. Amestecă în blender fisticul hidratat cu 500ml de apă timp de 2-3 minute sau până obții o compoziție omogenă, de consistența friștii lichide.
  4. 125g din crema de fistic obținută se mixează cu amidonul, iar restul compoziției se toarnă într-o tigaie împreună cu fisticul tocat și zahărul. Lasă tigaia la foc mediu până fierbe. Toarnă și mixul cu amidon. Gătește timp de 1 minut, amestecând continuu. Compoziția ar trebui să fie asemănătoare unei budinci. Îndepărtează de pe foc și adaugă și zeama de lămâie. Opțional poți adăuga și câteva picături din colorantul alimentar, până ajungi la nuanța dorită.
  5. Pentru a obține o înghețată cremoasă, strecoară compoziția. Dacă nu, toarnă într-un castron și acoperă-l direct cu folie de plastic pentru a evita formarea unei cruste. Lasă să se răcească la temperatura camerei, iar mai apoi refrigerează timp de aproximativ 2 ore.
  6. Toarnă conținutul într-un aparat de înghețată și lasă timp de 20-25 de minute sau conform instrucțiunilor aparatului.
  7. Poate fi servită imediat sau păstrată la congelator într-un recipient cu capac ermetic. Scoate din congelator cu 5 minute înainte de servire.

Sfat

Dacă folosești fistic sărat, nu mai adăuga sare în compoziție.

Caută fisticul de origine SUA în magazinele Lidl, sub brandul Alesto.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!