Tartă cu merișoare

O nouă interpretare a clasicei plăcinte este chiar aici! Această tartă este o reinterpretare a celei clasice pe care o cunoaștem cu toții. Umplutura de merișoare este alegerea perfectă pentru un desert de sezon. Pentru a economisi timp în perioada agitată a sărbătorilor de iarnă, puteți folosi aluat congelat. Astfel, timpul de preparare scade, rămânând mai mult timp pentru a savura un preparat dulce delicios.

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 170°C și coace crusta pentru tartă conform ambalajului (în cazul în care folosești aluat congelat) sau rețetei, până se rumenește.
  2. Adaugă merișoarele și zahărul într-o cratiță la foc mediu și fierbe până când fructele devin moi și suculente. Strecoară compoziția într-o sită cu ochiuri medii și toarnă lichidul într-un bol. Adaugă untul în lichidul cald și amestecă bine.
  3. Adaugă ouăle și gălbenușurile într-un bol și bate-le ușor. Toarnă încet peste ouă o cană din sucul cald de merișoare și amestecă, aducându-le la aceeași temperatură, apoi adaugă restul și amestecă. Șterge cratița cu un prosop și adaugă lichidul. Lasă-l la foc mic până începe să fiarbă și se îngroașă, aproximativ 10 minute. Dacă prepari tarta imediat, lasă lichidul să se răcească la temperatura camerei. În cazul în care pregătești compoziția, dar nu prepari tarta imediat, las-o să se răcească și acoper-o cu folie de plastic. Pune curd-ul (crema pe bază de suc de merișoare, ou și unt) la frigider. Curd-ul poate fi pregătit cu până la o zi înainte.
  4. Toarnă curd-ul de merișoare în crusta de tartă și nivelează partea de sus cu o spatulă. Pune la cuptor timp de 10 minute, astfel încât crema să devină mai fermă. Lasă să se răcească.

Caută merișoarele de origine SUA în hypermarketurile din România.

Distribuie pe