Caută nucile pecan la partenerii noștri online Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.
Rețetă Plăcintă clasică cu nuci pecan
Plăcinta cu nuci pecan este un desert must-have, prezent pe masă la orice ocazie specială. Această rețetă este una tradițională și conține nuci pecan untoase, fiind simplu de gătit. Tot ce ai nevoie e o simplă crustă cumpărată sau gătită acasă!
Mod de preparare Plăcintă clasică cu nuci pecan
- Preîncălzește cuptorul la 180°C.
- Tapetează ușor tava cu aluatul de plăcintă. Aplatizează foarte bine marginile și părțile laterale. Folosește degetele sau o furculiță pentru a crea o margine decorativă la alegere. Pune deoparte.
- Într-un vas mare, amestecă untul, siropul de porumb, zahărul brun și esența de vanilie. Adaugă ouăle și sarea, amestecă până când compoziția devine omogenă. Adaugă jumătățile de nuci pecan și amestecă.
- Toarnă compoziția în crusta de plăcintă și întinde uniform cu o spatulă. Ia bucăți de folie de aluminiu și acoperă ușor marginile crustei de plăcintă. Pune plăcinta pe o tavă de copt preîncălzită și coace timp de 60-70 de minute sau până când plăcinta este coaptă în mijloc.
- Scoate plăcinta și las-o să se răcească complet înainte să o servești. Poți găti plăcinta chiar cu o zi înainte și să o lași la frigider peste noapte. Înainte de servire așteaptă ca plăcinta să se răcească la temperatura camerei.