Rețetă Plăcintă clasică cu nuci pecan

Plăcinta cu nuci pecan este un desert must-have, prezent pe masă la orice ocazie specială. Această rețetă este una tradițională și conține nuci pecan untoase, fiind simplu de gătit. Tot ce ai nevoie e o simplă crustă cumpărată sau gătită acasă!

Mod de preparare Plăcintă clasică cu nuci pecan

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  2. Tapetează ușor tava cu aluatul de plăcintă. Aplatizează foarte bine marginile și părțile laterale. Folosește degetele sau o furculiță pentru a crea o margine decorativă la alegere. Pune deoparte.
  3. Într-un vas mare, amestecă untul, siropul de porumb, zahărul brun și esența de vanilie. Adaugă ouăle și sarea, amestecă până când compoziția devine omogenă. Adaugă jumătățile de nuci pecan și amestecă.
  4. Toarnă compoziția în crusta de plăcintă și întinde uniform cu o spatulă. Ia bucăți de folie de aluminiu și acoperă ușor marginile crustei de plăcintă. Pune plăcinta pe o tavă de copt preîncălzită și coace timp de 60-70 de minute sau până când plăcinta este coaptă în mijloc.
  5. Scoate plăcinta și las-o să se răcească complet înainte să o servești. Poți găti plăcinta chiar cu o zi înainte și să o lași la frigider peste noapte. Înainte de servire așteaptă ca plăcinta să se răcească la temperatura camerei.

Caută nucile pecan la partenerii noștri online Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.

Distribuie pe