Rețetă Chocolate Lava Cake cu sos TABASCO®

 • Timp total 15 min
 • Timp de pregătire 13-15 min

Mod de preparare Chocolate Lava Cake cu sos TABASCO®

 1. Preîncălește cuptorul la 180°C.
 2. Unge 8 vase ceramice (sau forme de brioșe).
 3. Prepară lava cake-ul: mărunțește ciocolata și untul în cuburi mici, topește-le împreună la bain-marie, amestecând constant. Când compoziția s-a omogenizat, pune bolul deoparte.
 4. Într-un alt bol, bate ouăle împreună cu zahărul.
 5. Adaugă TABASCO® Sos Roșu în ciocolata topită cu unt. Adaugă apoi mixul de ciocolată și TABASCO® peste ouăle bătute; adaugă făina, nucșoara, scorțișoara și praful de sare. Amestecă până la omogenizare.
 6. Pune compoziția la rece și prepară garnitura de ardei jalapeño.
 7. Garnitura de ardei jalapeño: cu ajutorul unui cuțit, crestează fiecare ardei pe o singură parte, astfel încât să scoți semințele, lăsând ardeii întregi.
 8. Ține un borcan de 800ml sub jetul de apă fierbinte până când pereții acestuia se încălzesc. Pune ardeii jalapeño în borcan.
 9. Într-o cratiță, fierbe oțetul împreună cu 110ml apă; adaugă batoanele de scorțișoară, cuișoarele și cardamomul. Toarnă amestecul peste ardeii jalapeño în borcan și sigilează-l. Lasă deoparte timp de 15 minute.
 10. Toarnă restul de apă și adaugă zahărul într-o tigaie, lăsând să fiarbă ușor, la foc mic. Scufundă fiecare jalapeño murat în apa cu zahăr. Lasă-i deoparte.Scoate compoziția pentru lava cake din frigider. Umple fiecare vas ceramic/formă de brioșă cu aluat, pe trei sferturi. Coace timp de 13-15 minute (mijlocul trebuie să fie moale, iar marginile coapte, ca un pandișpan). Pudrează cu zahăr pudră, ornează cu câte un ardei jalapeño și servește imediat.

Găsești toată gama de sosuri Tabasco online, la ParmaFood.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!