Găsești toată gama de sosuri Tabasco online, la ParmaFood.
Rețetă Chocolate Lava Cake cu sos TABASCO®
- Timp total 15 min
- Timp de pregătire 13-15 min
Mod de preparare Chocolate Lava Cake cu sos TABASCO®
- Preîncălește cuptorul la 180°C.
- Unge 8 vase ceramice (sau forme de brioșe).
- Prepară lava cake-ul: mărunțește ciocolata și untul în cuburi mici, topește-le împreună la bain-marie, amestecând constant. Când compoziția s-a omogenizat, pune bolul deoparte.
- Într-un alt bol, bate ouăle împreună cu zahărul.
- Adaugă TABASCO® Sos Roșu în ciocolata topită cu unt. Adaugă apoi mixul de ciocolată și TABASCO® peste ouăle bătute; adaugă făina, nucșoara, scorțișoara și praful de sare. Amestecă până la omogenizare.
- Pune compoziția la rece și prepară garnitura de ardei jalapeño.
- Garnitura de ardei jalapeño: cu ajutorul unui cuțit, crestează fiecare ardei pe o singură parte, astfel încât să scoți semințele, lăsând ardeii întregi.
- Ține un borcan de 800ml sub jetul de apă fierbinte până când pereții acestuia se încălzesc. Pune ardeii jalapeño în borcan.
- Într-o cratiță, fierbe oțetul împreună cu 110ml apă; adaugă batoanele de scorțișoară, cuișoarele și cardamomul. Toarnă amestecul peste ardeii jalapeño în borcan și sigilează-l. Lasă deoparte timp de 15 minute.
- Toarnă restul de apă și adaugă zahărul într-o tigaie, lăsând să fiarbă ușor, la foc mic. Scufundă fiecare jalapeño murat în apa cu zahăr. Lasă-i deoparte.Scoate compoziția pentru lava cake din frigider. Umple fiecare vas ceramic/formă de brioșă cu aluat, pe trei sferturi. Coace timp de 13-15 minute (mijlocul trebuie să fie moale, iar marginile coapte, ca un pandișpan). Pudrează cu zahăr pudră, ornează cu câte un ardei jalapeño și servește imediat.