Rețetă Rulouri cu stafide, mere și scorțișoară

Rulourile cu stafide, mere și scorțișoară sunt un adevărat răsfăț în materie de deserturi! Gustul dulce al stafidelor de California, combinat cu scorțișoara și merele suculente de Washington oferă clasicelor rulouri o explozie de gusturi și arome ce te cuceresc instant!

Mod de preparare Rulouri cu stafide, mere și scorțișoară

Rulouri

  1. Preîncălzește cuptorul la 190°C. Acoperă ușor tava pentru brioșe cu spray pentru gătit și pune deoparte.
  2. Distribuie uniform ingredientele în 3 porții. Fiecare porție va servi ca umplutură pentru cele 3 foi de rulouri.
  3. Întinde o foaie de aluat pe toată suprafața mesei presărată cu făină. Cu ajutorul unui făcăleț, aplatizează ușor și uniformizează foaia.
  4. Întinde o treime din unt peste aluat, apoi presară deasupra zahăr brun, stafide de California și mere tocate.
  5. Rulează aluatul începând cu capătul scurt, formând un rulou bine strâns. Scurtează ruloul cu aproximativ 1.5 cm de la margini. Taie în mod egal ruloul în 4 bucăți.
  6. Pune fiecare bucată în formele din tava pentru brioșe pregătită.
  7. Repetă întreg procesul de încă două ori cu ingredientele rămase.
  8. Poziționează tava în mijlocul cuptorului și coace aproximativ 14-16 minute sau până când rulourile devin rumene.
  9. Scoate rulourile din cuptor și transferă-le pe un suport pentru răcire, unde vor sta timp de 10 minute.

Glazură

  1. Într-un bol mic, amestecă zahărul și 1 lingură de lapte.
  2. Adaugă laptele rămas după preferință pentru a oferi glazurii o consistență mai slabă sau mai groasă.
  3. Scoate rulourile cu scorțișoară din forma de brioșe. Dacă rulourile nu se scot ușor din tavă, treci cu ajutorul unui cuțit de unt în jurul rulourilor pentru ca acestea să iasă din formă.
  4. Cu ajutorul unei linguri adaugă glazura peste rulouri după bunul plac. Lasă pentru 2 minute sau până când glazura se întărește.
  5. Servește imediat.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!