Rețetă Coajă de ciocolată neagră cu vișine și quinoa

Acest desert îmbină gustul bogat și catifelat al ciocolatei negre cu aromele dulci-acrișoare ale vișinelor din SUA și notele croncante de quinoa. Rețeta aparținelui lui Alex și Sonjei Overhiser de la ACoupleCooks.com.

Rețetă propusă de Montmorency U.S. Tart Cherries.

Mod de preparare Coajă de ciocolată neagră cu vișine și quinoa

  1. Prăjește quinoa într-o tigaie uscată la foc mediu timp de 3-5 minute și amestecă des până când capătă o culoare aurie. Ai grijă că unele boabe s-ar putea să mai sară din cauza căldurii. Scoate de pe foc și pune într-un castron pentru a se răci complet.
  2. Taie cireșele uscate.
  3. Pune 350g de ciocolată neagră într-un pahar de măsurat din sticlă de 500 ml și încălzește la cuptorul cu microunde în intervale de 30 secunde până se topește. Amestecă între fiecare interval cu o spatulă. Când ciocolata este complet topită, adaugă 2 linguri de quinoa, 20g de cireșe și 35g de semințe de dovleac.
  4. Așează hârtie de copt într-o tavă mică. Cu ajutorul unei spatule, întinde amestecul de ciocolată peste hârtia de copt într-un strat subțire. Presară celelalte ingrediente: 1 lingură de quinoa, 20g de cireșe și 2 linguri de semințe de dovleac.
  5. Ține la frigider timp de 15 minute până când se întărește compoziția. De abia după poți să o tai în bucăți cu un cuțit. Biscuiții pot fi păstrați într-un recipient ermetic la temperatura camerei timp de până la 4 zile sau în frigider timp de până la 2 săptămâni.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!