Rețetă Plăcintă de cartofi dulci

Rețeta clasică de plăcintă prinde viață într-o formă modernă, prin adăugarea unor bezele vegane delicioase. Deși poate dura ceva timp până când e gata, fiecare felie merită așteptarea.

Mod de preparare Plăcintă de cartofi dulci

  1. Începe prin a pregăti crusta plăcintei. Făina, untul vegan rece, sarea și zahărul se pun într-un robot de bucătărie și se amestecă până când se obține un aluat sfărâmicios. Adaugă ușor apă rece până când aluatul rămâne sfărâmicios, dar se lipește de degete. Apoi rulează aluatul într-o minge, înfășoară-l în folie alimentară și pune-l în frigider pentru cel puțin 30 de minute.
  2. Între timp, curăță și taie cartofii dulci în cubulețe, apoi pune-i la fiert timp de 15-20 de minute sau până când se înmoaie. Aceste cubulețe vor ajunge ulterior într-un blender, împreună cu smântâna, zahărul, amidonul de porumb, vanilia, scorțișoara, turmericul, ghimbirul, nucșoara, cuișoarele, sarea și cardamomul (opțional). Toate aceste ingrediente trebuie să fie amestecate până la omogenizare.
  3. Aluatul obținut se va întinde între două foi de hârtie de copt, sub forma unui cerc cu o grosime de aproximativ 2-4 mm.
  4. Unge ușor și tapetează cu faină o tavă de plăcintă de 20 de cm, apoi așează aluatul în tavă. Taie excesul de aluat și încrețește-i marginile. Folosește o furculiță pentru a perfora crusta de plăcintă și las-o la frigider timp de 10 minute.
  5. Preîncălzește cuptorul la 180oC.
  6. Toarnă umplutura de cartofi dulci peste aluat și netezește compoziția cu ajutorul unei spatule. Pune în cuptor și las-o la copt timp de 45 de minute: Rotește tava de plăcinte la jumătatea timpului.
  7. După 45 de minute, acoperă plăcinta cu folie de aluminiu și las-o la copt încă 15 minute.
  8. Lasă plăcinta să se răcească aproximativ 30 de minute - 1 oră, apoi o poți pune la frigider timp de 2 ore ca să se întărească. Apoi scoate cu grijă plăcinta din tavă și pune-o pe farfurie.
  9. Pune bezelele într-o cratiță și unge-le cu ulei de rapiță. Încălzește bezelele la foc mic și amestecă până când se înmoaie și formează o spumă.
  10. Îndepărtează de pe foc și pune compoziția ca topping pe plăcintă. Poți folosi un arzător pentru a cameraliza marginile spumei de bezea. Feliază și savurează imediat sau păstreaz-o în frigider timp de până la 3 zile.

Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!