Rețetă Tort Bundt cu ciocolată, mentă și nuci

Tortul bogat în ciocolată și aromat cu mentă este perfect pentru masa de sărbători. Acest deliciu de sezon este glazurat cu o cremă de ciocolată și mentă, la care se adaugă în final nuci și bomboane de mentă zdrobite.

Mod de preparare Tort Bundt cu ciocolată, mentă și nuci

  1. Preîncălzește cuptorul la 175°C. Unge o tavă bundt cu unt, apoi tapetează cu făină sau pudră de cacao. Rotește tava în timp ce presari, astfel încât toate părțile să fie acoperite. Elimină excesul.
  2. Topește într-o cratiță la foc mic untul, apa și pudra de cacao. Amestecă până la omogenizare și lasă să se răcească.
  3. Pune totul în bolul unui mixer și adaugă treptat zahărul, extractul de mentă și ouăle.
  4. Amestecă într-un bol de dimensiune medie făina, praful de copt, sarea și bicarbonatul de sodiu. Adaugă în amestecul de ciocolată aproximativ 1/3 dintre ingredientele uscate. Mixează la viteză mică până la omogenizare. Adaugă jumătate din cantitatea de lapte bătut și mixează din nou. Continuă până se termină amestecul de făină și amestecă până sunt încorporate toate ingredientele. Adaugă nucile.
  5. Pune compoziția în tava pregătită și coace-o timp de 50-60 de minute sau până când prăjitura trece testul scobitorii. Lasă să se răcească, apoi răstoarnă tortul pe o farfurie sau pe un platou.
  6. În timp ce prăjitura se coace, pregătește glazura. Topește ciocolata, untul, laptele și extractul de mentă până la omogenizare. Lasă să se răcească până ce capătă o textură mai densă, apoi toarnă peste tort. Presară imediat nucile tocate și bomboanele de mentă zdrobite.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!