Rețetă Tort cu banane la tigaie pentru micul dejun
Această rețetă de Dan Churchill aduce un suflu nou pregătirii micului dejun. Aroma îmbietoare a tortului va strânge toată familia în jurul mesei!
Mod de preparare Tort cu banane la tigaie pentru micul dejun
- Preîncălzește cuptorul la 190°C.
- Pentru tort, adaugă într-un vas 2 linguri de ulei de cocos și miere. Amestecă până obții o compoziție cremoasă. Adaugă ouăle pe rând și amestecă bine după fiecare.
- Adaugă două dintre bananele feliate, urmate de făina fără gluten, care vor forma un aluat gros.
- Adaugă în amestec laptele de migdale cu un praf de sare.
- Încinge într-o tigaie 2 lingurițe de ulei de cocos la foc mediu, apoi toarnă aluatul. Lasă-l să se rumenească timp de câteva minute până devine caramelizat. Ia tigaia de pe foc și decorează partea de sus a aluatului cu bananele feliate rămase. Pune tigaia la cuptor și coace timp de 20-25 de minute sau până când compoziția devine rumenă.
- Între timp adaugă toate ingredientele pentru sos într-un vas mic, cu excepția laptelui de migdale. Amestecă la foc mic până se combină toate ingredientele, aproximativ 2-3 minute. Ia de pe foc și adaugă laptele de migdale; acesta va începe să se îngroașe. Pune deoparte.
- Înainte să servești tortul, decorează-l cu iaurtul tău preferat și stropește-l cu sos de migdale. Micul dejun este gata!