Rețetă Tort cu banane la tigaie pentru micul dejun

Dan Churchill

Această rețetă de Dan Churchill aduce un suflu nou pregătirii micului dejun. Aroma îmbietoare a tortului va strânge toată familia în jurul mesei!

Mod de preparare Tort cu banane la tigaie pentru micul dejun

  1. Preîncălzește cuptorul la 190°C.
  2. Pentru tort, adaugă într-un vas 2 linguri de ulei de cocos și miere. Amestecă până obții o compoziție cremoasă. Adaugă ouăle pe rând și amestecă bine după fiecare.
  3. Adaugă două dintre bananele feliate, urmate de făina fără gluten, care vor forma un aluat gros.
  4. Adaugă în amestec laptele de migdale cu un praf de sare.
  5. Încinge într-o tigaie 2 lingurițe de ulei de cocos la foc mediu, apoi toarnă aluatul. Lasă-l să se rumenească timp de câteva minute până devine caramelizat. Ia tigaia de pe foc și decorează partea de sus a aluatului cu bananele feliate rămase. Pune tigaia la cuptor și coace timp de 20-25 de minute sau până când compoziția devine rumenă.
  6. Între timp adaugă toate ingredientele pentru sos într-un vas mic, cu excepția laptelui de migdale. Amestecă la foc mic până se combină toate ingredientele, aproximativ 2-3 minute. Ia de pe foc și adaugă laptele de migdale; acesta va începe să se îngroașe. Pune deoparte.
  7. Înainte să servești tortul, decorează-l cu iaurtul tău preferat și stropește-l cu sos de migdale. Micul dejun este gata!

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!