Rețetă Negrese din orez brun cu espresso, fără gluten

Preparate cu făină de orez, aceste negrese au un gust intens de ciocolată neagră combinată cu espresso. Un deliciu perfect pentru reuniuni de familie sau cu prietenii. Invitații cu siguranță nu vor crede că este gluten-free!

Mod de preparare Negrese din orez brun cu espresso, fără gluten

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 C°. Tapetează o tavă pătrată de 23 cm cu hârtie de copt sau folie de aluminiu și unge-o ușor cu ulei.
  2. În cuptorul cu microunde, topește ciocolata neagră, untul și 1 lingură pudră de espresso într-o cană gradată (rezistentă la microunde). Amestecă pentru a combina. Lasă deoparte.
  3. Într-o cratiță, la foc mediu-mare, bate ouăle spumă. Adaugă zahărul brun și bate până când amestecul devine omogen. Încorporează treptat în compoziția de ouă și zahăr amestecul de ciocolată topită. Amestecă timp de un minut de fiecare dată când torni ciocolata. Compoziția va avea un aspect neted și lucios.
  4. Într-un robot de bucătărie, amestecă orezul brun, făina de orez, pudra de espresso, sarea și bicarbonatul de sodiu până când se combină între ele. Adaugă amestecul de orez în compoziția de ciocolată și bate bine timp de un minut. Adaugă vanilia și amestecă timp de un minut.
  5. Încorporează nucile și pune aluatul în tava de copt pregătită, uniformizează. Presară chipsurile de ciocolată și nucile rămase. Agită puțin tava pentru a ajuta la uniformizarea aluatului.
  6. Coace negresele pe centrul cuptorului doar până când acestea devin tari, aproximativ 30-35 de minute. Nu le coace prea mult (ar trebui să fie mai degrabă pufoase decât uscate și sfărâmicioase).
  7. Lasă să se răcească complet pe grătarul cuptorului înainte de a le acoperi și de a le pune la frigider timp de cel puțin două ore. Le poți lăsa la rece până la o zi înainte de a le tăia (sunt mai ușor de tăiat reci).

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!