Rețetă Smoothie bowl de cartofi dulci

Nu doar mango-ul sau portocalele pot da culoare micului dejun! Surprinzător sau nu, acest smoothie bowl își ia culoarea din cartofii dulci. Acest mic dejun îți poate asigura un mic dejun hrănitor și sățios pe tot parcursul zilei.

Mod de preparare Smoothie bowl de cartofi dulci

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C și învelește cartofii dulci (mai puțin unul) în folie de aluminiu. Coace timp de 60-80 de minute. Scoate cartofii din cuptor, apoi scoate miezul acestora cu ajutorul unei linguri - ai nevoie de aproximativ 300g de miez.
  2. Amestecă semințele cu ovăz, miere și ulei, apoi întinde amestecul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace la cuptor până când amestecul devine rumen. Scoate-l din cuptor și lasă să se răcească.
  3. Pornește cuptorul la temperatura de 100° C. Curăță cartofii dulci rămași și taie-i foarte fin. Pune zahărul și 250 ml de apă la fiert și lasă feliile de cartofi dulci să se infuzeze timp de 30 de minute. Pune siropul deoparte (sfat: îl poți folosi și la alte mâncăruri). Pune feliile una lângă alta pe o tava tapetată cu hârtie de copt, lasă să se coacă la cuptor pentru aproximativ doua ore. Întoarce feliile după o oră.
  4. Stoarce portocalele roșii și lămâile. Curăță bananele, taie-le felii și asezonează-le cu puțin suc de lămâie. Mixează sucul de portocale și sucul de lămâie rămas cu jumătate dintre banane și cu cartofii dulci fierți, apoi asezonează cu Ras El Hanout.
  5. Toarnă smoothie-ul în boluri, apoi decorează cu chipsuri crocante din cartofi dulci și feliile de banană rămase. La final, presară semințele de rodie deasupra.

Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!