Rețetă Chili vegetarian cu fasole și ardei Chipotle

O rețetă simplă de chili, plină de savoare și perfectă indiferent dacă ești vegetarian sau dorești un preparat light, fără carne.

Mod de preparare Chili vegetarian cu fasole și ardei Chipotle

 1. Încinge uleiul într-o oală mare cu fund gros, la foc mediu-mare. Adaugă ceapa si călește aproximativ 4 minute. Pune apoi țelina, usturoiul și ½ linguriță de sare. Sotează totul încă 3 minute.
 2. Adaugă praful de chili, chimionul, boiaua de ardei, ardeiul Chipotle și ½ linguriță de sare rămasă. Amestecă pentru a combina ingredientele. Adaugă roșiile pasate și supa de legume. Pune capacul și adu la fierbere.
 3. Scoate capacul, adaugă fasolea și redu focul la mediu. Lasă supa să fiarbă 10 minute.
 4. Stinge focul și lasă supa să stea încă 10 minute pentru ca fasolea să absoarbă mai mult lichid.
 5. Pune compoziția în boluri cu topping-urile preferate.
 6. Depozitează la frigider cantitatea rămasă. Va avea un gust chiar mai bun a doua zi!

Asociere cu vinuri americane

Un preparat vegetarian merge întotdeauna alături de un vin alb, dar o rețetă care are ceva din consistența unui preparat cu carne se potrivește de minune și cu vinuri roșii. Singura diferență este că vom alege unele cu mai mult fruct și mai puține taninuri.

 • Rutherford Hill, Napa Valley, Chardonnay 2016

  Un chardonnay rotund, untos, intens, cu o textură similară celei din preparat. Aromele de pere, nectarine și nuci completează bine condimentele din mâncare, iar gustul lung de patiserie duce asocierea într-o zonă elegantă.

 • Kendall-Jackson Vintner's Reserve Pinot Noir

  Un Pinot noir care impresionează prin arome bogate de mure, cireșe negre, cu o notă de zmeură la final, alături de puțin stejar. Corp suplu, perfect pentru o mâncare vegetariană, dar suficient de savuros pentru a sublinia bogăția de condimente.

Distribuie pe