Rețetă Pulpă de porc înăbușită cu dovleac și prune uscate

Prin fierbere lentă și umedă, pulpa de porc devine fragedă și suculentă. Taie bine grăsimea de pe carne înainte de gătire, astfel încât carnea să aibă un gust bogat, dar să fie benefică pentru sănătate. Dovleacul și prunele uscate adaugă note dulci, care se îmbină perfect cu carnea de porc, și aduc arome și culori inedite în farfuria ta.

Rețetă propusă de California Wines și potrivită pentru 4 persoane.

Mod de preparare Pulpă de porc înăbușită cu dovleac și prune uscate

  1. Condimentează pulpa de porc pe toate părțile cu sare și piper. Încălzește uleiul de măsline într-o oală mare, la foc mediu-mare. Când vasul este fierbinte, adaugă carnea de porc și rumenește-o bine pe toate părțile, timp de 5-7 minute. Ajustează căldura pentru a preveni arderea. Transferă pulpa de porc pe o farfurie pe măsură ce este gata și toarnă grăsimea din oală peste carne.
  2. Adaugă baconul și lasă-l să se topească încet. Amestecă din când în când, timp de aproximativ 5 minute.
  3. Dă focul la intensitate medie-mică, adaugă ceapa și usturoiul și călește până când ceapa se înmoaie, timp de 5-10 minute. Dă focul puțin mai tare, adaugă vinul alb și lasă să fiarbă. Amestecă cu o lingură de lemn pentru a elibera orice bucată de carne de pe fundul oalei, până când se reduce la jumătate. Adaugă făina și feniculul măcinat. Călește timp de 1-2 minute.
  4. Adaugă pulpa de porc în oală împreună cu grăsimea din farfurie, ramura de cimbru și supa. Lasă să dea în clocot. Acoperă, ajustează căldura pentru a menține un clocot ușor și gătește timp de 1 oră. Adaugă dovleacul și prunele, acoperă și continuă gătirea până când pulpa de porc și dovleacul devin fragede, aproximativ 30 de minute în plus.
  5. Scoate ramura de cimbru. Adaugă 2 linguri de pătrunjel, sare și piper după gust. Servește imediat în boluri și decorează fiecare porție cu puțin pătrunjel pe deasupra.

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!