Rețetă Plăcintă de linte roșie în crustă de legume și varză de Bruxelles la tigaie

Cartofi dulci, linte roșie și varză de Bruxelles – o combinație de sezon absolut delicioasă. Golubka Kitchen a adus aceste ingrediente împreună într-o rețetă unică, preparatul fiind o opțiune sănătoasă și delicioasă, perfectă pentru vremea rece de afară.

Mod de preparare Plăcintă de linte roșie în crustă de legume și varză de Bruxelles la tigaie

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
  2. Încinge 2 linguri de ulei/unt ghee într-o tigaie de fontă de 25 cm, la foc mediu. Adaugă chimion, coriandru, cardamom și turmeric, amestecând condimentele timp de aproximativ 1 minut, până când simți mirosul pregnant al acestora. Adaugă ceapa, morcovii, sarea și fulgii de ardei roșu. Călește timp de 7 minute până când ceapa devine translucidă. Adaugă ghimbirul și călește timp de 1 minut.
  3. Adaugă ciupercile, sarea și piperul negru și călește timp de aproximativ 7-8 minute, până când lichidul lăsat de ciuperci se va evapora. Adaugă usturoiul și călește timp de 30 de secunde, până simți aroma acestuia. Adaugă pasta de tomate. Amestecă pentru a încorpora totul și ia tigaia de pe foc.
  4. Pune varza de Bruxelles, lintea și orzul într-un castron mare. Adaugă amestecul pe bază de ceapă și ciuperci, presară sare și amestecă.
  5. Așază jumătate dintre feliile de cartofi, cartoful dulce și rădăcinile de țelină în aceeași tigaie de fontă în care a fost călită ceapa. Peste stratul obținut adaugă uniform amestecul de legume și linte.
  6. Toarnă laptele de cocos și stock-ul de legume peste stratul de legume și linte. Aranjează restul de cartofi, cartofi dulci și feliile de țelină deasupra acestora, în spirală. Unge cu o lingură de ulei sau unt ghee stratul de legume și asezonează cu sare și piper.
  7. Acoperă cu un capac și coace timp de 30 de minute. Scoate capacul și lasă la cuptor încă 25-30 de minute, până când legumele și lintea devin fragede și bine gătite. Taie plăcinta în felii sau porționeaz-o cu o lingură și savurează preparatul imediat. Acest fel de mâncare poate fi servit și a doua zi, fiind la fel de gustos. Îl poți reîncălzi în tigaie sau la cuptor.

Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Un preparat vegetarian, dar sățios, care are nevoie de un vin alb mai corpolent și poate chiar ușor aromat. Un Riesling este o alegere bună, dar și un Chardonnay baricat, corpolent.

  • Forge Cellars Dry Riesling Classique

    O plăcintă de inspirație germană poate beneficia de un vin cu origini germanice. Un riesling de climat rece, cu arome de ghimbir și note ușoare de kerosen. În gust, nuanțe de miere cu fructe tropicale și o senzație de dulceață moderată de la zahărul rezidual, deși avem de-a face cu un vin sec. Aciditate perfectă și bine echilibrată. Va îmbogăți preparatul cu arome noi și îl va transforma într-o experiență culinară gourmet.

  • Kendall Jackson Vintner's Reserve Chardonnay

    Un chardonnay rotund, untos, cu corp plin, care a beneficiat din plin de învechirea în butoaie de stejar. O mulțime de arome de vanilie, cornuri cu unt prăjite alături de pere proaspete, mere verzi și o notă de citrice. Potrivit pentru textura cartofilor dulci.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!