Rețetă Rulouri cu scorțișoară și vișine

Mod de preparare Rulouri cu scorțișoară și vișine

Pregătirea aluatului

  1. Combină untul topit, zahărul, sarea, iaurtul și drojdia în bolul unui mixer vertical. Amestecă cu o spatulă flexibilă, apoi încorporează jumătate din făină.
  2. După ce s-a omogenizat compoziția, adaugă făina rămasă. Folosește un accesoriu cu cârlig pentru mixer și frământă la viteză mică până când aluatul devine neted și elastic, aproximativ 10 minute.
  3. Acoperă aluatul cu folie de plastic și lasă-l să crească, pune-l la cald până când se umflă și se înmoaie, aproximativ 45 de minute. Între timp mixează scorțișoara cu vișinele Montmorency uscate și congelate într-un robot de bucătărie, până când sunt tocate grosier, apoi procesează continuu până când obții o textură lipicioasă și groasă.

Modelarea aluatului

  1. Pe o suprafață ușor tapetată cu făină, întinde aluatul sub forma unui pătrat de ~30cm. Pune umplutura de vișine peste aluat cu ajutorul unei spatule de glazurat, lăsând o margine de 1,5cm de jur împrejur. Presară nuci sfărâmate (dacă dorești), apoi rulează strâns și pune capătul dedesubt.
  2. Taie aluatul moale cu ajutorul unei ațe dentare fără aromă. Folosește un fir de ață de aproximativ 20 cm și trece-l pe sub aluat, până la mijloc. Încrucișează cele două capete peste partea de sus și trage strâns pentru a împărți bucata în două. Continuă să tai până obții în final 12 felii. Așeaza-le într-o tavă de copt din aluminiu suficient de încăpătoare si de adâncă, tapetată cu foaie de copt.
  3. Acoperă tava cu folie de aluminiu și pune-o la frigider peste noapte sau până la 48 de ore. Reglează grătarul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălzește la 180°C. Între timp, până când cuptorul se încălzește, lasă rulourile cu scorțișoară la temperatura camerei.
  4. Pune tava în cuptor, acoperită, până când rulourile cu scorțișoară se umflă și devin ferme, aproximativ 45 de minute. Scoate folia și continuă coacerea până când se rumenesc ușor, încă aproximativ 15 minute.

Rezultatul final

  1. Între timp, amestecă într-un bol zahărul pudră și sucul de vișine. Dacă vrei asezonează cu un vârf de sare și cu o picătură sau două de esență de migdale.
  2. Răstoarnă rulourile cu scorțișoară pe un platou mare, decorează cu glazura de vișine și servește imediat.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!