Rețetă Pâine cu prune de California, nuci pecan și cardamom

Această pâine cu prune de California are note dulci subtile și poate fi servită la micul dejun sau ca desert. Dospitul aluatului îți va lua ceva timp, însă rezultatul cu siguranță merită așteptarea!

Mod de preparare Pâine cu prune de California, nuci pecan și cardamom

  1. Într-un bol mare, amestecă drojdia și 2 linguri de zahăr cu 360ml apă călduță.
  2. Într-un bol separat, amestecă cele 2 linguri de zahăr rămase, sarea, cardamomul, prunele uscate, nucile pecan și coaja de lămâie. Amestecă ușor astfel încât să dezlipești grupurile de prune uscate formate, iar fiecare prună să fie acoperită. Te asiguri astfel că fructele sunt răspândite uniform în aluat.
  3. Folosind o spatulă flexibilă, încorporează făina în apa cu drojdie, amestecă bine și elimină eventualele cocoloașe formate. Adaugă apoi amestecul de prune, nuci pecan și cardamom, până când ingredientele sunt distribuite uniform. Acoperă vasul cu folie de plastic și lasă să stea la temperatura camerei timp de 12-15 ore, până când aluatul își dublează dimensiunea și își fac apariția bulele de aer. Distribuie aluatul pe un blat presărat cu făină sau pe o suprafață netedă. Presară făină de jur împrejur și întinde ușor aluatul, începând cu marginile, astfel încât să formezi un disc. Pliază aluatul în el însuși, până când obții o bilă. Pudrează ușor cu făină, apoi folosește mâinile pentru a strânge mai mult bila de aluat. Acoperă cu un prosop și lasă-l să se odihnească încă o oră.
  4. În timp ce aluatul dospește, preîncălzește cuptorul la 230°C, apoi încălzește o oală de fontă de 3.8 - 5.2 litri timp de 30 de minute. Coace pâinea, acoperită, timp de 30 de minute, apoi scoate capacul și continuă încă 10-15 minute, până când partea de sus devine rumenă. Pâinea va fi puțin densă, însă ar trebui să sune a gol când este lovită pe fund. Lasă pâinea să se răcească pe un grătar timp de cel puțin 15 minute înainte de a fi feliată.

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

 

Caută nucile pecan la partenerii noștri online FreshfulDriedfruits sau în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!