Rețetă Tartă de ciocolată cu zmeură și cremă de smântână

Bucură-te de combinația clasică de ciocolată neagră și fructe de pădure dulci-acrișoare într-o crustă fragedă și untoasă. Savurează acest desert împreună cu un pahar de vin spumant de California sau cu un Zinfandel.

Mod de preparare Tartă de ciocolată cu zmeură și cremă de smântână

 1. Pentru crustă, mixează făina și sarea într-un bol mediu.
 2. Într-un alt bol mic mixează untul, 15 ml smântână, 1 linguriță de zahăr și gălbenușul de ou.
 3. Încorporează compoziția de unt în făină până se omogenizează.
 4. Pune aluatul într-o tavă de copt antiaderentă de 25 cm, cu fund detașabil. Presează uniform aluatul pe fundul și părțile laterale ale tăvii. Folosește o furculiță pentru a face găuri pe partea de jos a tăvii și părțile laterale ale crustei. Pune tava în congelator timp de 25 de minute.
 5. Preîncălzește cuptorul la 175°C.
 6. Ia crusta din congelator. Pune o bucată de folie pe fundul tăvii în partea de sus și peste părțile laterale ale crustei (pentru a preveni umflarea aluatului în timpul gătirii).
 7. Coace crusta timp de 15 minute. Scoate cu grijă folia și lasă la cuptor pentru încă 15 minute sau până când crusta devine rumenă. Lasă crusta să se răcească complet.
 8. Pentru umplutură (cu până la 3 ore înainte de servire), amestecă și zdrobește parțial zmeura cu 2 linguri de zahăr. Lasă la frigider pentru 20 de minute.
 9. Amestecă restul de smântână cu zmeura și pune bolul la frigider.
 10. Pune ciocolata într-un bol mic.
 11. Toarnă smântâna de gătit într-o cratiță mică și adu-o la punctul de fierbere. Toarnă conținutul fierbinte peste ciocolată și las-o acolo timp de 5 minute. Bate până când amestecul devine omogen și lucios.
 12. Întinde uniform amestecul de zmeură în crusta de tartă, apoi întinde uniform crema de ciocolată peste amestecul de zmeură.
 13. Lasă să se răcească timp de 30 de minute. Îndepărtează pereții tăvii, transfer-o pe un platou și bucură-te de fiecare felie.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!