Rețetă Pere delicioase prăjite cu ceapă roșie și brânză Halloumi
O rețetă simplă ce combină perele dulci Bosc și Anjou, ceapa, cimbrul, brânza cremoasă Halloumi și creează o combinație delicioasă între dulce și sărat.
Rețetă propusă de Amanda Paa (Heartbeet Kitchen).
În colaborare cu USA Pears.
Mod de preparare Pere delicioase prăjite cu ceapă roșie și brânză Halloumi
- Preîncălzește cuptorul la 170°C. Ia jumătățile de pere și taie-le vertical în sferturi. Dacă sunt în continuare foarte mari, taie-le încă o dată. Pune-le într-o tavă de copt, împreună cu feliile de ceapă roșie.
- Adaugă cimbru și presară sare peste tot. Toarnă ulei de măsline și sirop de arțar, apoi amestecă ușor cu mâinile, astfel încât să fie totul uniformizat.
- Coace timp de 25 de minute, apoi întoarce ingredientele. Gătește încă 20 de minute, până când se rumenesc și se caramelizează. Scoate din cuptor, înlătură crenguțele de cimbru.
- Încălzește o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare. Adaugă feliile de brânză Halloumi și gătește încă 1-2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc și devin moi.
- Adaugă brânza Halloumi în tigaie și amestecă cu celelalte ingrediente. Pune totul pe o farfurie și presară semințele de dovleac prăjite.