Rețetă Pere delicioase prăjite cu ceapă roșie și brânză Halloumi

Amanda Paa

O rețetă simplă ce combină perele dulci Bosc și Anjou, ceapa, cimbrul, brânza cremoasă Halloumi și creează o combinație delicioasă între dulce și sărat.

Rețetă propusă de Amanda Paa (Heartbeet Kitchen).

În colaborare cu USA Pears.

Mod de preparare Pere delicioase prăjite cu ceapă roșie și brânză Halloumi

  1. Preîncălzește cuptorul la 170°C. Ia jumătățile de pere și taie-le vertical în sferturi. Dacă sunt în continuare foarte mari, taie-le încă o dată. Pune-le într-o tavă de copt, împreună cu feliile de ceapă roșie.
  2. Adaugă cimbru și presară sare peste tot. Toarnă ulei de măsline și sirop de arțar, apoi amestecă ușor cu mâinile, astfel încât să fie totul uniformizat.
  3. Coace timp de 25 de minute, apoi întoarce ingredientele. Gătește încă 20 de minute, până când se rumenesc și se caramelizează. Scoate din cuptor, înlătură crenguțele de cimbru.
  4. Încălzește o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare. Adaugă feliile de brânză Halloumi și gătește încă 1-2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc și devin moi.
  5. Adaugă brânza Halloumi în tigaie și amestecă cu celelalte ingrediente. Pune totul pe o farfurie și presară semințele de dovleac prăjite.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!