Rețetă Gustare cu tofu și unt de arahide

Un bol simplu de realizat, dar plin de savoare, perfect pentru prânz sau cină!

Mod de preparare Gustare cu tofu și unt de arahide

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C și pregătește o hârtie de copt. Trece cubulețele de tofu prin ulei de măsline și amidon de porumb, apoi pune-le pe o parte a hârtiei de copt. Pe partea rămasă din hârtia de copt pune buchețelele de broccoli și fâșiile de ardei gras. Stropește deasupra cu ulei de măsline și sare. Coace timp de 30 de minute și întoarce-le la jumătatea timpului.
  2. În timp ce tofu și legumele sunt la cuptor, pregătește sosul de arahide amestecând toate ingredientele împreună. Gustă și asezonează, dacă e cazul. Pentru ca sosul să aibă o consistență mai subțire, adaugă câte o lingură de apă până când obții consistența dorită.
  3. Pentru asamblare: pune cantitatea dorită de orez în boluri, apoi deasupra adaugă tofu, broccoli, ardei și morcovi tocați mărunt. Stropește cu sos de arahide și presară arahide tocate. Decorează cu ceapă verde tocată mărunt și semințe de susan.

Asociere cu vinuri americane

O mâncare vegetariană cu arome intense și o textură cremoasă datorată sosului de arahide are nevoie de un vin alb complex, care a petrecut ceva timp în butoaie de stejar și care poate aduce un plus de arome fructate.

  • Hideaway Creek 2019

    Un chardonnay de California plin de prospețime, dar și complexitate. Ușor baricat, se remarcă mai mult prin aromele de mere verzi, pere zemoase, lime și doar ușor prin nuanțe vanilate. Echilibrează bine „greutatea” sosului și pune în evidență legumele la cuptor.

  • Riverstone Chardonnay - 2019 - Aroyo Seco, Monterey

    O altă variantă de chardonnay californian, de data aceasta mai cremos, mai untos, mai intens baricat, pentru fanii unei texturi mai catifelate. Postgustul de nuci va pune în evidență sosul de arahide, într-o asociere prin asemănare.

Distribuie pe