Rețetă Salată de farro cu prune uscate, dovleac și nuci pecan

Această salată de farro te va face să îți dorești o a doua porție… poate chiar o a treia! Este o rețetă sănătoasă, perfectă pentru următorul picnic cu cei dragi.

Mod de preparare Salată de farro cu prune uscate, dovleac și nuci pecan

  1. Amestecă într-un castron de mărime medie oțetul de mere, 2 linguri de ulei de măsline și 1 linguriță de sare de mare și lasă deoparte.
  2. Într-o cratiță mare pune farro-ul și toarnă 1l de apă rece. Lasă la foc mare până fierbe, iar apoi redu focul și acoperă. Gătește urmând instrucțiunile de pe ambalaj, până ce acesta devine fraged (Notă: timpul de gătire poate varia). Scurge excesul de apă printr-o sită cu plasă fină. Adaugă farro-ul gătit și prunele feliate în mixul de oțet și amestecă bine.
  3. Între timp, într-o tigaie de fontă sau antiaderentă, încinge la foc mare celelalte două linguri de ulei de măsline. Adaugă cuburile de dovleac și ½ linguriță de sare, amestecând ocazional până când acesta devine ușor fraged și rumenit, aproximativ 15 minute. Adaugă partea albă a cepei verzi și gătește, amestecând ocazional până când ceapa este ușor rumenită, aproximativ 3 minute. (Notă: nu amesteca prea mult pentru a evita sfărâmarea dovleacului).
  4. Adaugă amestecul de ceapă verde și dovleac în cel de farro și amestecă ușor. Condimentează după gust.
  5. Adaugă și busuiocul, pătrunjelul și nucile pecan și servește cald sau la temperatura camerei. Dacă dorești să servești mai târziu, poți lăsa salata la frigider și să adaugi mai apoi ingredientele finale.

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

 

Caută nucile pecan la partenerii noștri online Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

O salată sățioasă, în care aromele se armonizează fără a fi în competiție. Prunele uscate sugerează un vin roșu care să conțină aceste note, în timp ce dovleacul și nucile pot cere un vin mai cremos, cum ar fi un Chardonnay baricat. Nu există reguli stricte, fiecare alege după poftă.

  • Kendall-Jackson Vintner's Reserve Merlot

    Un vin catifelat, fructat cu un nas de vanilie și fructe negre (coacăze, prune usacte). Taninurile fine îi dau o aromă pământoasă care se potrivește cu mâncărurile care conțin dovleac. Nu este nici foarte acid, nici astringent, ceea ce îl face potrivit pentru un fel de mâncare vegan, pe care să nu-l domine.

  • La Crema Chardonnay - 2017 - Sonoma Coast

    Un Chardonnay cremos, plăcut și untos de un auriu intens. Nas intens de citrice, coajă de lămâie, crustă de plăcintă și unt. Ridică salata de la o mâncare casual la o asociere gourmet.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!