Rețetă Coajă de ciocolată neagră cu alune, quinoa organică, cireșe Michigan uscate și sare de mare

Această rețetă aparține bucătarului Richard Cusick și are la bază migdale de California. Un deliciu ce satisface poftele oricărui iubitor de dulce!

Mod de preparare Coajă de ciocolată neagră cu alune, quinoa organică, cireșe Michigan uscate și sare de mare

Pentru temperarea ciocolatei

  1. Topește în cuptorul cu microunde 1.4kg de ciocolată într-un bol, la intervale de 30 de secunde, până când temperatura atinge aproape 50°C. Amestecă după fiecare 30 de secunde.
  2. Când temperatura ajunge aproape de 50°C, redu timpul de gătire la 15 secunde. Ai grijă să nu supraîncălzești ciocolata, altfel se va întări.
  3. Adaugă ciocolata rămasă în bol, aproximativ 600g, și amestecă până când temperatura ajunge la 32°C.

Pentru coaja de ciocolată neagră cu alune

  1. Amestecă quinoa în ciocolata temperată.
  2. Întinde ciocolata pe o tavă tapetată cu hârtie de copt până la 65 mm grosime.
  3. Acoperă rapid ciocolata cu cireșe, migdale și sare.
  4. Lasă ciocolata să se întărească și rupe-o în bucăți.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!