Rețetă Baclava cu fistic SUA

Pașoi Cooks

Sunt sigură că avem mulți iubitori de fistic pe aici! Cel mai simplu mod prin care poți pune în valoare fisticul este: baclavaua. Foi aurii, crocante, sirop aromat și umplutură magică. Rețeta este chiar una simplă, mai greu este să aștepți acele ore până se însiropează bine, că altfel nu se poate!

Rețetă propusă de Pașoi Cooks.

Mod de preparare Baclava cu fistic SUA

  1. Mai întâi prepară siropul. Amestecă toate ingredientele, în afară de coaja de lămâie, pe care o adăugăm la final și lasă siropul 20 minute la foc mic. Siropul nu trebuie să fie fierbinte când îl torni peste baclavaua scoasă din cuptor.
  2. Preîncălzește cuptorul la 180° fără ventilație.
  3. Amestecă cele 50g de unt cu fisticul și ½ linguriță de scorțișoară.
  4. Folosește o tavă de 19x25 cm. Taie foile după mărimea tăvii, iar apoi păstrează-le acoperite cu un șervet umed ca să nu se usuce.
  5. Unge tava cu unt, după adaugă foile, 4 la număr, pe care le ungi și pe acestea tot cu unt. Pune jumătate din fistic, apoi iar 4 foi unse, restul de fistic și încă 4 foi.
  6. Acum ora de geometrie: măsoară, împarte aluatul în trei, taie-l pe lung, iar după pe diagonală. Apoi 40 de minute la cuptor, până baclavaua este aurie.
  7. După ce ai scos-o din cuptor, toarnă cu grijă siropul răcit, o să cânte așa frumos! Eu am ales să pun puțin fistic mărunțit pe fiecare romb. Iar acum așteaptă 3-4h, dacă poți și ta-daaaa! O baclava super aromată, simplă și de efect!

Caută fisticul de origine SUA în magazinele Lidl, sub brandul Alesto.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!