Rețetă Tort de meringue cu migdale, căpșune și cremă de ricotta

Asemănător unei prăjituri cu căpșune, dar într-o variantă mai elegantă, acest desert stratificat trebuie lăsat să se odihnească timp de câteva ore înainte de a fi feliat, astfel încât textura crocantă să se înmoaie. Ornat cu fistic măcinat, mentă și căpșune feliate, desertul devine o adevărată încântare pentru iubitorii de dulce. Îți vindem un pont: combină o felie de tort cu un vin alb de California, precum un Muscat/Moscato sau un Riesling.

Rețetă propusă de California Wines.

Mod de preparare Tort de meringue cu migdale, căpșune și cremă de ricotta

Pentru meringue

  1. Preîncălzește două cuptoare la 180°C sau poziționează două rafturi în treimea superioară și cea inferioară a unui cuptor. Tapetează două tăvi cu hârtie de copt și trasează cu creionul trei cercuri de 19 cm: două cercuri pe una dintre foi și unul pe cealaltă. Întoarce foile de copt, astfel încât aluatul să nu atingă urmele de creion.
  2. Într-un mixer cu suport și prevăzut cu tel, bate albușurile împreună cu sarea, la viteză medie-mare, până când devin spumă. Adaugă zahărul treptat, apoi esența de migdale. Răzuiește marginile bolului, apoi crește viteza și bate până când zahărul s-a dizolvat complet, iar compoziția are vârfuri ferme când telul este ridicat.
  3. Scoate vasul din mixer. Încorporează ușor migdalele, apoi untul și făina.
  4. Împarte amestecul în mod egal printre cercurile trasate și întinde crema uniform în cercurile de 19 cm. Coace până când devine aurie și nu mai este lipicioasă la atingere, 18 până la 20 de minute. Dacă utilizezi un singur cuptor, schimbă poziția foilor de copt la jumătate pentru a asigura o coacere uniformă.
  5. Scoate tăvile din cuptor și ridică hârtiile de copt pe un grătar de răcire. Când torturile s-au răcit complet, îndepărtează cu grijă foaia de copt. Nu îți face griji dacă se lipesc puțin.

Pentru umplutură

  1. Într-un robot de bucătărie, amestecă până la omogenizare ricotta, zahărul, brandy-ul și vanilia. Transferă într-un castron și încorporează ușor frișca.
  2. Într-un alt bol combină căpșunele, zahărul și brandy-ul. Amestecă ușor și lasă deoparte 5 minute.
  3. Așază blatul pe un suport de tort sau pe un platou care încape în frigider. Acoperă cu o treime din umplutura de ricotta și întinde uniform pe margini. Aranjează jumătate dintre fructele de pădure deasupra ricottei într-un strat uniform. Pune alt blat și acoperă cu încă jumătate din umplutura de ricotta rămasă. Presară uniform deasupra ricottei fructele de pădure rămase și pune peste al treilea blat. Întinde crema rămasă deasupra tortului, apoi acoperă cu un capac platoul și lasă la frigider între 4 și 24 de ore.
  4. Chiar înainte de servire, ornează tortul cu fistic măcinat și, dacă dorești, cu mentă și felii de căpșune.
  5. NOTĂ: Prăjește migdalele întregi crude într-un cuptor la 160°C până când devin aurii în interior, aproximativ 25 de minute. Lasă-le să se răcească, apoi macină fin într-o mașină de tocat nuci sau într-un robot de bucătărie.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

 

Caută fisticul de origine SUA în magazinele Lidl, sub brandul Alesto.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!