Rețetă Tort de cafea, năut cu unt de arahide și jeleu de fructe
O combinație delicioasă și sănătoasă într-un desert ce îmbină untul cremos de arahide cu dulceața subtilă a siropului de arțar, completată de prospețimea fructelor de pădure și de toppingul crocant de alune. Perfect pentru o gustare energizantă sau un mic dejun puțin diferit!
Mod de preparare Tort de cafea, năut cu unt de arahide și jeleu de fructe
- Preîncălzește cuptorul la 180oC și unge o tavă de copt pătrată (preferabil de dimensiunea 20x20) cu ulei de gătit.
- Amestecă fulgii de ovăz și praful de copt până când obții o compoziție asemănătoare cu făina. Apoi, adaugă năutul, untul de arahide și siropul de arțar într-un robot de bucătărie și amestecă până când obții un aluat sub formă de bilă, apoi adaugă amestecul rezultat în compoziția cu fulgii de ovăz.
- Întinde amestecul în tava pregătită și presară deasupra jeleul și fructele de pădure.
- Combină ingredientele pentru topping într-un bol mic și presară uniform peste umplutură. Lasă la copt timp de 25-30 de minute sau până când este gata.