Rețetă Tort de cafea, năut cu unt de arahide și jeleu de fructe

O combinație delicioasă și sănătoasă într-un desert ce îmbină untul cremos de arahide cu dulceața subtilă a siropului de arțar, completată de prospețimea fructelor de pădure și de toppingul crocant de alune. Perfect pentru o gustare energizantă sau un mic dejun puțin diferit!

Mod de preparare Tort de cafea, năut cu unt de arahide și jeleu de fructe

  1. Preîncălzește cuptorul la 180oC și unge o tavă de copt pătrată (preferabil de dimensiunea 20x20) cu ulei de gătit.
  2. Amestecă fulgii de ovăz și praful de copt până când obții o compoziție asemănătoare cu făina. Apoi, adaugă năutul, untul de arahide și siropul de arțar într-un robot de bucătărie și amestecă până când obții un aluat sub formă de bilă, apoi adaugă amestecul rezultat în compoziția cu fulgii de ovăz.
  3. Întinde amestecul în tava pregătită și presară deasupra jeleul și fructele de pădure.
  4. Combină ingredientele pentru topping într-un bol mic și presară uniform peste umplutură. Lasă la copt timp de 25-30 de minute sau până când este gata.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!