Rețetă Cremă de ricotta cu căpșune la grătar și nuci de California

Un desert delicios și unic, care îi va impresiona pe invitații tăi. Preparatul include căpșune suculente la grătar, servite pe un pat de brânză ricotta și acoperite cu nuci crocante. Combinația de arome și texturi creează un echilibru armonios, fiind o modalitate perfectă de a evidenția aromele vibrante ale căpșunelor proaspete și notele untoase de nuci. Acest desert nu este doar plăcut din punct de vedere vizual, ci o delicatesă în adevăratul sens al cuvântului. 

Rețetă propusă de California Walnut Commission.

Mod de preparare Cremă de ricotta cu căpșune la grătar și nuci de California

  1. Spală lămâia când este caldă, taie fructul în jumătate și stoarce sucul. Spală și curăță căpșunele și taie-le în sferturi sau jumătăți, în funcție de mărimea lor. Amestecă căpșunele, sucul de lămâie și 2 linguri de zahăr. Lasă la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
  2. Între timp, toacă mărunt nucile de California. Bate frișca, ricotta și zahărul vanilat cu mixerul. Adaugă nucile în crema de ricotta.
  3. Scurge căpșunele și împarte-le în 4 vase termorezistente (aproximativ 12 x 12 cm fiecare). Întinde ușor crema de ricotta deasupra. Presară 1 lingură de zahăr brun. Pune-le pe grătar pentru aproximativ 5 minute. Scoate crema de pe grătar, las-o să se răcească și aranjează. Fărâmițează prăjiturile cu ciocolată și presară-le deasupra. Decorează cu mentă.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!