Rețetă Cheesecake cu prune poșate în rom și sos de caramel sărat

Un cheesecake cu aromă de sărbătoare. Prunele suculente sunt mai întâi poșate într-un amestec amețitor de rom aromat, coajă de portocală și suc de portocale, apoi sunt pasate și învârtite peste o umplutură de cheesecake. De parcă nu ar fi fost deja suficient de savuros, fiecare felie este apoi acoperită cu un sos bogat de caramel sărat. Este cheesecake-ul visurilor tale, crede-ne pe cuvânt!

 

Rețetă propusă de California Prunes.

Mod de preparare Cheesecake cu prune poșate în rom și sos de caramel sărat

 1. Pune într-un bol prunele uscate, romul aromat (sau sucul cu condimente), coaja rasă de portocală și sucul de portocală. Lasă-le să se înmoaie timp de cel puțin o oră, însă ideal e să le lași peste noapte. Toarnă apoi amestecul într-un vas mic. Adaugă zahărul și apa, apoi redu focul și lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 5 minute sau până când lichidele capătă o consistență mai groasă. Se ia de pe foc și lasă să se răcească. Atunci când prunele sunt ușor călduțe, se pisează până la omogenizare într-un robot de bucătărie sau blender. Dacă amestecul de prune uscate pare prea gros, poți să mai adaugi puțină apă până când consistența este asemănătoare cu cea a gemului.
 2. Preîncălzește cuptorul la 175°C.
 3. Pentru crustă, adaugă firimiturile de biscuiți graham într-un bol. Toarnă untul topit și amestecă cu o furculiță până când acestea sunt acoperite uniform. Adaugă un praf de sare și scorțișoară pentru un plus de aromă și amestecă-le bine. Presară acest mix de condimente în partea de jos și pe marginile unui vas de 23cm. Lasă apoi la cuptor timp de 10 minute sau până în momentul în care observi cum compoziția se rumenește ușor.
 4. Redu temperatura cuptorului la 160°C.
 5. În timp ce crusta se coace în cuptor, bate crema de brânză cu ajutorul unui mixer pentru aproximativ 4 minute sau până când compoziția devine pufoasă și aerată. Adaugă treptat zahărul și continuă să mixezi pentru încă 4 minute. Ouăle trebuie să fie adăugate unul câte unul. Amestecă foarte bine compoziția după fiecare ou adăugat. Continuă să mixezi până când obții o compoziție omogenă. Adaugă smântâna de gătit și cea normală. Amestecă până la omogenizare. Adaugă vanilia și romul și amestecă până când se combină.
 6. Învelește baza și părțile laterale ale tăvii pentru tort (cea rotundă) cu o folie de aluminiu, apoi pune-o pe o tavă de copt mai mare. Fierbe 2 litri de apă.
 7. Toarnă amestecul de cheesecake în crustă și nivelează-l. Adaugă cu grijă piureul de prune pe marginea cheesecake-ului. Poți folosi un bețișor pentru a desena modele decorative pe prăjitură.
 8. Așază tava cu cheesecake pe unul dintre rafturile inferioare ale cuptorului. Toarnă cu grijă apă în tavă până când lateralele formei de cheesecake sunt acoperite, aproximativ 4 cm. Coace această prăjitură timp de 90 de minute, până când marginile sunt ușor pufoase, iar interiorul prăjiturii e făcut.
 9. Oprește cuptorul și lasă ușa întredeschisă. Cheesecake-ul trebuie să se răcească în cuptor timp de aproximativ o oră.
 10. Înainte să îl servești, este ideal să lași desertul în frigider cel puțin 3 ore, ideal este să-l lași peste noapte.
 11. Pentru a pregăti sosul de caramel sărat, toarnă zahărul într-un vas cu o capacitate de 2-3 litri. Încălzește-l la foc mediu și amestecă din când în când cu o lingură de lemn, până când zahărul se topește și capătă o culoare brun-aurie. Adaugă untul și continuă să amesteci. Îndepărtează de pe foc și adaugă smântâna de gătit. Continuă să amesteci până când obții o compoziție omogenă. Adaugă puțin praf de sare de mare. Înainte de a turna compoziția peste desert, este bine să o lași să se răcească puțin. Acest sos poate fi păstrat la frigider timp de până la două săptămâni.
 12. Taie tortul în felii și adaugă deasupra sosul de caramel.

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!