Rețetă Prăjitură blondie cu ciocolată și cartofi dulci

U.S. Sweet Potatoes

Un desert tomnatic pur și simplu delicios! Realizate cu cartofi dulci, aceste blondies cu ciocolată aduc o explozie de culoare și aromă pe orice masă.

Rețetă pentru 12 porții, propusă de U.S. Sweet Potatoes.

Mod de preparare Prăjitură blondie cu ciocolată și cartofi dulci

  1. Spală bine cartofii dulci și înțeapă-i de mai multe ori cu un cuțit ascuțit. Înfășoară-i în prosoape de bucătărie umede și gătește-i în cuptorul cu microunde, setat la putere maximă, în jur de 10 minute sau în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de aproximativ o oră. Lasă cuptorul aprins. Taie cartofii dulci în două, îndepărtează pulpa și pisează.
  2. Răzuiește ciocolata și amestecă împreună cu piureul de cartofi dulci, făina de migdale, praful de copt și siropul de arțar până obții un aluat omogen. Întinde aluatul într-o formă dreptunghiulară de copt (de aproximativ 14 x 22 cm și 2 cm înălțime) tapetată cu hârtie de copt și presează bine.
  3. Presară jumătățile de nucă pe aluat, presează puțin și lasă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Lasă să se răcească pe un grătar pentru prăjituri, decorează cu ciocolată albă dacă dorești și lasă să se întărească. Taie prăjitura în 12 bucăți și servește.

Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!