Rețetă Tostada de avocado cu mazăre boabe
Mod de preparare Tostada de avocado cu mazăre boabe
- Preîncălzește cuptorul la 230°C și așază o foaie de copt în tavă.
- Unge tortilla cu spray de ulei de cocos sau cu un alt ulei la alegere.
- Așază-le în cuptor și gătește timp de 10 minute.
- Cât timp tortilla este în cuptor, adaugă mazărea boabe, avocado (fără sâmbure și decojit), usturoiul, ceapa, lime-ul și coriandrul într-un blender și mixează până obții o consistență cremoasă și netedă (asemănătoare cu cea a humusului).
- Întinde amestecul pe tortilla, adaugă ridichile, castraveții și orice alt topping dorești. Se servește imediat.
Asociere cu vinuri americane
Aromele vegetale sau textura cremoasă din mâncare trebuie să se regăsească în vinurile alese. Recomandăm vinuri albe, care au petrecut ceva timp în baricuri, pentru a căpăta un gust catifelat.
-
Tous Ensemble Chardonnay - 2015 - Sonoma Coast
Vinul aduce arome de mere roșii și pere zemoase care fac un contrast interesant cu gustul mai gras de avocado. Asocierea este sugerată nu doar de arome, ci și de texturi: atât vinul, cât și mâncarea dau senzația de catifelare.
-
Kenadall-Jackson Vintner's Reserve Sauvignon Blanc
Deoarece avocado este untos, asocierea unui vin înseamnă să aducem aciditate și prospețime. Acest Sauvignon Blanc are arome de caprifoi, de pere coapte, de lemongrass și de lime. Gustul este mineral și răcoritor.