Rețetă Salată de quinoa, fructe și prune de California

Am dus salata de quinoa la alt nivel! Rețeta lui Peter Sidwell nu doar că e plină de nutrienți, dar aduce laolaltă o multitudine de arome și are un gust unic!

Mod de preparare Salată de quinoa, fructe și prune de California

  1. Adaugă quinoa într-o cratiță cu apă. Adu la punctul de fierbere și gătește până când boabele devin fragede.
  2. Taie mărunt ceapa roșie, mărul și ardeiul iute. Stoarce deasupra sucul de la jumătate de lămâie, apoi pune ingredientele într-un bol.
  3. Feliază subțire ceapa verde și adaug-o în bol împreună cu lintea, năutul și semințele de rodie.
  4. Toacă prunele de California și pune-le în salată.
  5. Încinge un strop de ulei de măsline într-o tigaie și adaugă mixul de semințe. Gătește până când acestea încep să pocnească, apoi adaugă-le în salată.
  6. Adaugă quinoa fiartă în bol.
  7. Amestecă bine toate ingredientele.
  8. Adaugă un strop de ulei de măsline, sare, piper și frunze de mentă proaspătă. Poftă bună!

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

Asociere cu vinuri americane

Un preparat vegetarian foarte lejer care capătă gust datorită prunelor de California și rodiei. Putem opta pentru o asociere cu un vin alb proaspăt, cu aciditate ridicată, care să pună în evidență latura mai vegetală a preparatului, sau pentru un roșu lejer, care să aducă un plus de arome de fructe roșii, evidențiind mai bine ingredientele care scot această mâncare din anonimat.

  • Hanna Sauvignon Blanc

    Un Sauvignon Blanc superb, din zona Sonoma, care aduce arome intense de lămâie, ceva grepfrut, pepene galben și o mineralitate bună, cară îi dă multă prospețime. Caise, piersici, niște kiwi, toate se vor asocia excelent cu rodia și prunele, făcând din această combinație o alegere pentru momentele în care vrei să te simți energizat.

  • Wente "Beyer Ranch" Zinfandel

    Un vin bogat, suculent, care pune în evidență aromele din prunele de California, aducând gustul de cireșe zemoase, amestecat cu piper negru și vanilie. Catifelat, potrivit cu o mâncare vegană care nu are prea multe grăsimi, ci doar savoare.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!