Rețetă Granola cu nuci și zmeură, fără gluten

Această rețetă de granola este preparată cu zmeură congelată și poate fi lăsată la congelator. Fructele de pădure vor fi astfel depozitate mai bine decât în mod obișnuit și se vor dezgheța rapid atunci când le adaugi în bolul cu cereale și lapte.

Mod de preparare Granola cu nuci și zmeură, fără gluten

  1. Preîncălzește cuptorul la 160° C. Pulverizează o tavă de copt de 33 x 46 cm cu spray anti-aderent.
  2. Pune într-un bol mare fulgii și tărâțele (dacă folosești) de ovăz, semințele de floarea-soarelui, nucile și pudra proteică. Combină uleiul, mierea sau siropul și esența de vanilie, apoi adaugă amestecul în bol. Amestecă bine (folosește mâinile, dacă e necesar). Întinde totul pe tava de copt pregătită.
  3. Coace timp de 35-45 de minute sau până când devine rumenă. Amestecă de două sau trei ori în timpul coacerii.
  4. Presară zahăr deasupra granolei imediat după ce o scoți din cuptor și lasă-l să se topească. Las-o să se răcească pe tavă. Granola va deveni din ce în ce mai crocantă odată ce se răcește.
  5. După ce compoziția s-a răcit complet, amestecă ușor fructele de pădure cu granola. Împachetează cu grijă amestecul în pungi de plastic sau borcane, închide-le bine și lasă-le la congelator.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!