Rețetă Înghețată de nuci cu unt brun

Nucile untoase, zahărul brun și siropul de arțar se combină perfect într-o înghețată cu note dulci. Dacă îți dorești ceva surprinzător, poți presăra și puțin piper negru, proaspăt măcinat. Amestecul de dulce și sărat face din această înghețată un deliciu unic.

Mod de preparare Înghețată de nuci cu unt brun

  1. Adaugă untul, nucile, sarea și piperul negru într-o tigaie saute la foc mediu-mare. Gătește totul până când untul devine maro-auriu. Ia tigaia de pe foc și lasă să se răcească.
  2. Bate gălbenușurile de ou, zahărul brun și siropul de porumb într-un bol, până când toate ingredientele sunt bine omogenizate și amestecul se scurge de pe tel sub formă de panglică. În timp ce amesteci ingredientele, ridică în aer telul învelit în puțină compoziție. Amestecul va cădea înapoi în bol sub formă de panglică, iar forma va dispărea odată ajunsă în amestec. Lasă deoparte.
  3. Adaugă laptele și smântâna într-o cratiță de mărime medie. Fierbe laptele la foc mare, amestecând continuu pentru a nu se prinde. Ia cratița de pe foc după ce laptele a dat în clocot. Amestecă laptele în compoziția de gălbenușuri, adăugându-l foarte încet pentru a tempera ouăle (dacă laptele fierbinte este adăugat prea repede, ouăle se vor întări).
  4. După ce ai adăugat tot laptele în compoziția de ouă, pune amestecul înapoi în cratiță. Lasă la foc mediu-mic și continuă să amesteci până când compoziția se îngroașă ușor. Ia de pe foc, pune compoziția la frigider și lasă să se răcească timp de o oră.
  5. După ce compoziția s-a răcit, adaugă ingredientele omogenizate într-o mașină de înghețată împreună cu siropul de arțar și piperul. Urmează instrucțiunile aparatului tău de înghețată, iar atunci când este gata adaugă câteva mure deasupra. Enjoy!

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!