Rețetă Lasagna rapidă cu cartofi fără gluten
Această rețetă de lasagna cu cartofi, fără gluten, poate fi preparată cu ușurință în casă.
Mod de preparare Lasagna rapidă cu cartofi fără gluten
- Pune cârnații într-o tigaie medie împreună cu ceapa.
- Gătește cârnații și ceapa timp de 10 minute sau până când se rumenesc. Sfărâmă cârnații cu dosul unei linguri.
- Amestecă ricotta, busuiocul, pudra de usturoi și albușul într-un bol mic. Toarnă 110g sos marinara într-o tavă de copt de 23cm.
- Pune 1/3 din cartofi pe fundul tăvii. Formează un strat solid de cartofi, fără a rămâne spații libere.
- Pune deasupra jumătate din amestecul de ricotta și întinde puțin cu ajutorul unei linguri.
- Presară deasupra 1/3 din mozzarella și 1/2 din amestecul de cârnați.
- Adaugă încă 110 ml sos, apoi repetă procesul de asamblare: straturi de cartofi, brânză și cârnați.
- Pune ultimul strat de cartofi, sosul rămas și mozzarella.
- Acoperă tava cu folie de plastic și lasă o mică fantă pentru aerisire.
- Pune tava la microunde la temperatură mare timp de 30 de minute sau până când cartofii devin fragezi.
Asociere cu vinuri americane
Mergând pe asocierile clasice pentru lasagna nu putem greși dacă alegem un Zinfandel (echivalentul american al Primitivo) sau un cupaj roșu.
-
The Federalist, Honest Red Blend
Un cupaj din Zinfandel, Petite Sirah și Merlot care aduce trăsăturile cele mai bune din fiecare soi. Fructat, echilibrat, rotund și catifelat, este o plăcere de savurat până când aromele de fructe negre se topesc ușor în notele de vanilie provenind din lemnul de stejar.
-
Murphy-Goode Zinfandel Liar's Dice
O asociere inspirată de Italia, țara de origine atât a preparatului, cât și a soiului. Un vin rubiniu cu aromă ușoară de fructe de pădure. Gust de fructe roșii cu taninuri medii, corp mediu spre plin și o aciditate ușoară până la medie. Bogat și expresiv, va completa frumos gustul de cârnați și mozzarella într-o sinergie a gusturilor.