Rețetă Stir-fry cu tofu, miere și ghimbir

Un preparat vegetarian cu personalitate și o demonstrație încântătoare a bucătăriei fusion – cam așa am descrie această rețetă ce combină texturile și aromele bogate ale tofului cu orezul brun. Baza este îmbogățită cu legume vibrante precum broccoli, sparanghel, morcovi și varză roșie, toate aduse la viață cu un sos cu tente picante preparat din miere, ghimbir, Tamari (sau sos de soia) și oțet de orez. Partea cea mai bună? Rețeta este gata în doar 45 de minute.

Rețetă propusă de USA Rice.

Mod de preparare Stir-fry cu tofu, miere și ghimbir

  1. Scurge apa din tofu și așază bucata pe un prosop de bucătărie. Înfășoar-o în șervețel și presează ușor. Mut-o pe un șervețel uscat, împachetează și lasă deoparte.
  2. Adaugă 540ml de apă într-o cratiță medie. Dă focul mare și adu la fierbere. Odată ajunsă la punctul de fierbere, adaugă 285g de orez brun și acoperă cu un capac care se închide ermetic. Redu focul și lasă să gătească timp de 25 de minute sau până când toată apa este absorbită. Nu ridica capacul în timpul gătitului. Când este gata, scoate de pe foc și lasă să se odihnească 5 minute (cu capacul pus). Amestecă.
  3. Pentru a porționa bucata de tofu, tai-o pe lungime de două ori (pentru a face trei rânduri). Taie fiecare nouă bucată în felii de aproximativ 6mm grosime. Încălzește o tigaie mare la foc mediu-mare. Odată încălzită, adaugă 2 lingurițe de ulei. Adaugă tofu, condimentează cu puțin piper negru și prăjește pe fiecare parte timp de 3-4 minute sau până când bucățile devin aurii. Amestecă constant pentru a nu lăsa tofu să se lipească de tigaie. Dacă este necesar, gătește tofu în două tranșe și adaugă o linguriță suplimentară de ulei, la nevoie. Mută tofu pe o farfurie.
  4. În timp ce prepari tofu, adaugă ingredientele pentru sos într-un borcan și agită până se combină. Lasă deoparte.
  5. Redu focul la mediu și adaugă, în aceeași tigaie, broccoli, sparanghel și o treime din sos. Sotează timp de 5 minute, amestecând frecvent.
  6. Adaugă morcovii și varza roșie, apoi sotează timp de încă de 2 minute.
  7. Adaugă tofu și o treime din sos, amestecă pentru a le combina, apoi sotează iar timp de 2 minute.
  8. Adaugă restul de sos și îndepărtează tigaia de pe foc, amestecând în continuare.
  9. Păstrează ce a rămas într-un recipient de sticlă cu capac. Ele se vor păstra în frigider până la 5 zile.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!