Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.
Rețetă Pastă tartinabilă din migdale de California
Pasta tartinabilă cu migdale California este o rețetă cremoasă și poate fi consumată zilnic. Având la bază migdale, aceasta nu conține lactate și este perfectă pentru gustările ce combină biscuiți sau legume.
Mod de preparare Pastă tartinabilă din migdale de California
- Tapetează o sită cu 4 straturi de tifon special pentru strecurat.
- Pune crema de migdale în sită și lasă amestecul la strecurat timp de 24 de ore.
- După 24 de ore, pune crema obținută într-un bol și combină toate ingredientele rămase.
- Pentru a modela pasta tartinabilă, pune amestecul într-un vas ramekin mic și lasă-l să stea pentru o oră sau două.
- Răstoarnă vasul ramekin pe o farfurie și poți servi imediat.
- În cazul în care nu este consumată imediat, păstrează crema închisă ermetic la frigider până la următoarea utilizare.
Pentru crema de migdale
- Pune migdalele decojite într-o oală cu fund gros și acoperă-le cu apă rece.
- Adu la fierbere, la foc mare.
- După ce acestea au ajuns la fierbere, strecoară apa și pune migdalele înapoi în vas.
- Acoperă migdalele din nou cu apă rece și repetă acest procedeu de încă 8 ori sau până când migdalele decojite devin moi și pufoase.
- Strecoară de data aceasta păstrând lichidul într-un recipient separat.
- Pisează migdalele decojite folosind o parte din apa rezervată anterior.
- Amestecă și pisează până la omogenizare.
- Răcește într-un recipient cu gheață și apă rece înainte de a le ambala ermetic. Pune la frigider până la următoarea utilizare.