Rețetă Muffuletta de vită SUA

Beef. It's What's for Dinner

Sandwich-ul muffuletta este unul dintre preparatele preferate ale culturii Cajun, gruparea etnică originară din Louisiana. Încearcă această rețetă într-un bol din pâine la care adaugi carne de vită sărată, condimentată și tăiată în stil deli, murături și cremă de brânză.

Rețetă dezvoltată și propusă de Beef. It’s What’s for Dinner.

Mod de preparare Muffuletta de vită SUA

  1. Taie treimea superioară a pâinii. Scoate miezul și pune-l deoparte. Așază pâinea pe o foaie de copt cu margini înguste.
  2. Preîncălzește cuptorul la 175°C. Amestecă carnea de vită, crema de brânză, măslinele, brânza provolone, amestecul de legume murate și ardeiul copt într-un castron mare.
  3. Pune amestecul de carne de vită în pâine.
  4. Coace în cuptor la 175°C timp de 35-40 de minute sau până când se înmoaie bine. Servește cu morcovi, țelină, crackers, după bunul plac.

Sfaturi pentru gătirea corectă a cărnii

Spală-te pe mâini cu apă și săpun înainte de a găti și de fiecare dată după ce atingi carnea crudă.

Separă carnea crudă de alte alimente.

Spală bine toate tocătoarele, ustensilele și vasele după ce au fost atinse de carnea crudă.

Nu reutiliza marinadele folosite pentru alimente crude.

Spală toate produsele înainte de a le prepara.

Gătește carnea de vită până când temperatura ajunge la 60°C pentru friptura medium-rare, respectiv la 70°C pentru carnea de vită tocată.

Refrigerează rapid alimentele.

Sugestii de servire

Sticksuri de morcovi, batoane de țelină, biscuiți (opțional).

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

Asociere cu vinuri americane

O rețetă cu numeroase arome și texturi care cere vinuri gata să echilibreze toate gusturile prezente deja în mâncare. Pentru ca vinul să nu domine gustul mâncării vom alege un roșu mai rotund, cu taninuri fine, mătăsos în gust și cu o aciditate mai mică, potrivită cremei de brânză și măslinelor. Vom insista pe arome, astfel încât un Syrah poate fi potrivit, dar și un vin alb, baricat, deoarece în acest caz carnea de vită nu este ingredientul principal și se folosesc bucăți mai slabe.

  • Kendall-Jackson Vintner's Reserve Syrah

    Un Syrah tipic, înnobilat de câteva luni petrecute în stejar. Ies în evidență aromele de fructe roșii și mai ales negre, o notă de piper alb, cuișoare și per total mult echilibru. Perfect pentru a sublinia aromele din brânză în timp ce dă mai mult sens texturii din carne.

  • La Crema Chardonnay - 2017 - Sonoma Coast

    Asocierea dintre vită și un vin alb poate părea curioasă, dar în cazul unui preparat care conține două tipuri de brânză și măsline aceasta devine un joc de aciditate și texturi. Un vin cu note citrice, coajă de lămâie, crustă de plăcintă, unt și un final rotund, cremos.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!