Rețetă Scoici cu pătrunjel și usturoi

Acest preparat se gătește cel mai bine într-o tigaie de fontă pe grătar, dar poți folosi și o tigaie simplă la aragazul din bucătărie.

Mod de preparare Scoici cu pătrunjel și usturoi

 1. Pune scoicile într-un bol și amestecă-le cu uleiul de măsline, feliile de usturoi și pătrunjelul proaspăt tocat.
 2. Pune scoicile la frigider timp de aproximativ jumătate de oră.
 3. Încinge tigaia de fontă pe grătar, la foc direct, până când aceasta devine fierbinte. Înainte de a găti scoicile pe grătar, micșorează temperatura (în cazul unui grătar cu gaz) sau pune tigaia la foc indirect (cărbune).
 4. Adaugă scoicile pregătite în tigaia fierbinte și gătește pe ambele părți timp de 1.5-2 minute.
 5. Servește imediat cu un strop de suc de lămâie.

Caută fructele de mare SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Fructele de mare sunt delicioase alături de un vin alb, simplu, cu aciditate ridicată, care să țină loc de lămâie. Putem alege Chardonnay sau Sauvignon Blanc, în funcție de preferințele personale, depinde dacă dorim un vin mai neutru sau unul semi-aromat.

 • Kendall Jackson Vintner's Reserve Sauvignon Blanc

  Un vin cu o bună mineralitate care se remarcă prin aromele proaspete de pere zemoase, mere verzi și citrice, mai ales lime. O aromă ușoară de lămâiță contribuie și ea la senzația de prospețime a acestui vin californian. Corpolența medie îl ajută să pună în evidență frumos textura scoicilor.

 • Jackson Vintner's Reserve, Chardonnay

  Un chardonnay untos, cu arome de fructe tropicale (ananas, papaya) care te va duce cu gândul la o vacanță în insule când este servit alături de scoici. Aromele de vanilie din vin se vor împleti cu cele din preparat pentru un paradox gastronomic.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!