
Rețetă Mic dejun englezesc – toast cu fasole
Varianta englezească a unui mic dejun clasic!
Mod de preparare Mic dejun englezesc – toast cu fasole
- Încălzește uleiul într-o tigaie mare și plată. Toacă fin ceapa, zdrobește usturoiul și adaugă-le în ulei împreună cu sarea. Lasă să se gătească timp de 4 minute, până când devin ușor aurii și moi.
- Taie grăsimea de pe bacon, apoi taie-l în pătrate și adaugă-l în tigaie. Lasă să se gătească încă 2 minute.
- Taie ciupercile în jumătate (îndepărtează partea de jos a codiței) și adaugă-le în tigaie pentru 2 minute.
- Scurge fasolea și adaug-o în tigaie împreună cu roșiile din conservă. Amestecă încontinuu timp de 10-15 minute până când compoziția se îngroașă și devine o tocană. Adaugă chili după gust. Adaugă pasta de tomate pentru a îngroșa sosul.
- Pregătește pâinea pentru a o prăji.
- Taie roșiile proaspete în jumătate și adaugă-le în tigaie.
- Împrăștie ingredientele în tigaie astfel încât totul să fie distribuit uniform.
- Sparge ouăle deasupra amestecului de fasole. Asigură-te că fiecare ou este separat de celălalt și acoperă imediat tigaia timp de 2 minute (sau până când albușurile devin opace).
- Prăjește pâinea și unge-o cu unt după ce e gata.
- Servește amestecul de fasole și ouă deasupra pâinii prăjite.