Această salată clasică de spanac este asezonată cu nuci confiate California, brânză cu mucegai, prosciutto și rodie.
Mod de preparare Salată cu spanac, nuci și oțet balsamic
Pentru a pregăti dressing-ul, amestecă într-un bol mic ceapa, oțetul balsamic și muștarul Dijon. Adaugă lent ulei de măsline și amestecă foarte bine. Asezonează cu sare și piper.
Pentru nucile confiate, încălzește uleiul într-o tigaie de dimensiune medie la foc mediu. Adaugă nucile și lasă la gătit timp de 5 minute. Adaugă zahăr și mai gătește câteva minute, până când nucile sunt bine glazurate.
Pune ingredientele pentru salată într-un bol mare și presară cu nuci confiate. Amestecă bine pentru a acoperi toată salata. Poftă bună!
Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.
Ingrediente Salată cu spanac, nuci și oțet balsamic
Pentru dressing
13g ceapă roșie, tocată
3 linguri oțet balsamic
1 lingură muștar Dijon
60ml ulei de măsline
sare și piper, după gust
Pentru nucile confiate
120g nuci California
1 lingură zahăr
1 lingură ulei de măsline
Pentru salată
300g baby spanac
8 fâșii de prosciutto
75g brânză cu mucegai, mărunțită
60g rodie
2 pere ferme, dar bine coapte, fără miez și feliate subțire