Rețetă Sorbet din struguri negri

Un sorbet savuros din struguri negri de California, vegan și fără gluten, a cărui gust este potențat de suc de lămâie, vodcă și busuioc. Perfect pentru serile toride de vară, desertul înghețat are o culoare intensă de mov și o aromă super răcoritoare.

Mod de preparare Sorbet din struguri negri

  1. Cu ajutorul robotului de bucătărie sau a blenderului, mixează strugurii și zahărul până obții o consistență omogenă.
  2. Pune compoziția într-o cratiță mică și adu la fierbere la foc mare. Redu focul și gătește până când amestecul s-a redus cu aproximativ o treime, în jur de 15 minute. Amestecă vodca, sucul de lămâie, busuiocul și sarea, apoi lasă să se răcească la temperatura camerei.
  3. Toarnă amestecul într-o tavă puțin adâncă și congelează-l până se întărește, 3-4 ore.
  4. După ce s-a întărit, pune totul într-un robot de bucătărie sau blender. Mixează până obții o consistență omogenă, cremoasă, de culoare deschisă.
  5. Servește imediat.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!