Rețetă Pere și fenicul gratinate cu cimbru și brânză Gruyère

USA Pears

Un preparat gratinat poate fi catalogat drept „comfort food”, fiind ideal pentru mesele din anotimpurile reci. Perele, combinate cu aproape orice fel de legumă, pot fi coapte într-un strat de sos cremos și combinate cu toppinguri crocante. Acest mix de pere parfumate și fenicul va deveni vedeta de pe masă. Orice soi de pere este potrivit pentru această rețetă – perele mai zemoase, precum cele Anjou, vor lăsa un sos mai lichid în tavă, în timp ce perele Bosc oferă un rezultat mai ferm și mai puțin dulce. Un strop de vin sherry sec adaugă o notă aromatică, dar este o completare opțională.

Rețetă propusă de USA Pears.

Mod de preparare Pere și fenicul gratinate cu cimbru și brânză Gruyère

  1. Preîncălzește cuptorul la 190˚C. Într-un bol mic, combină smântâna, vinul sherry (dacă dorești), 2 lingurițe de cimbru, sarea și piperul.
  2. Folosind cuțitul bucătarului, taie perele pe lungime în felii subțiri, îndepărtând semințele, miezul și codița din feliile centrale. Feliază bulbul de fenicul pe lungime, cât mai subțire posibil.
  3. Într-un vas pentru cuptor de 2 litri, așază un strat format din jumătate dintre feliile de pere și jumătate dintre cele de fenicul. Stropește cu jumătate din amestecul de smântână și presară jumătate din cantitatea de brânză rasă. Repetă pentru a forma un alt strat. Acoperă cu folie și coace până când perele și feniculul devin fragede la testul furculiței, aproximativ 1 oră.
  4. Între timp, într-un bol mic, amestecă pesmetul panko cu celelalte 2 lingurițe de cimbru, 1 lingură de frunze de fenicul tocate grosier, uleiul de măsline, un praf de sare și câteva de piper.
  5. Presară toppingul peste preparatul gratinat. Continuă coacerea până când toppingul devine uniform rumenit, iar perele și feniculul sunt foarte fragede, între 20 și 25 de minute. Lasă să se odihnească 5-10 minute, apoi servește fierbinte.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!