Rețetă Risotto la cuptor cu dovleac, gorgonzola și prune de California

Gustul intens al prunelor amplifică aroma brânzei și a dovleacului în acest risotto.

Rețetă propusă de California Prunes.

Mod de preparare Risotto la cuptor cu dovleac, gorgonzola și prune de California

  1. Curăță și taie dovleacul în bucăți. Toacă prunele de California.
  2. Toacă ceapa și călește-o într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Adaugă dovleacul și gătește-l aproximativ 10 minute până când începe să se înmoaie.
  3. Adaugă orezul, amestecă totul și apoi adaugă încet supa de legume pentru a acoperi orezul.
  4. Gătește până când se absoarbe toată zeama de legume. Va dura aproximativ 10 minute și vei vedea că orezul devine „al dente”.
  5. Adaugă gorgonzola și prune de California, apoi amestecă-le.
  6. Acoperă formele de bucătărie tip inel și tava cu hârtie de copt, apoi umple inelele cu orez.
  7. Pune tava într-un cuptor preîncălzit la 200oC timp de aproximativ 20 de minute și schimbă funcția cuptorului pe modul grill în ultimele 2-3 minute.
  8. Înainte de servire, presară prunele de California și puțină brânză Gorgonzola topită pe deasupra.

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!