Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.
Rețetă Risotto la cuptor cu dovleac, gorgonzola și prune de California
Gustul intens al prunelor amplifică aroma brânzei și a dovleacului în acest risotto.
Rețetă propusă de California Prunes.
Mod de preparare Risotto la cuptor cu dovleac, gorgonzola și prune de California
- Curăță și taie dovleacul în bucăți. Toacă prunele de California.
- Toacă ceapa și călește-o într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Adaugă dovleacul și gătește-l aproximativ 10 minute până când începe să se înmoaie.
- Adaugă orezul, amestecă totul și apoi adaugă încet supa de legume pentru a acoperi orezul.
- Gătește până când se absoarbe toată zeama de legume. Va dura aproximativ 10 minute și vei vedea că orezul devine „al dente”.
- Adaugă gorgonzola și prune de California, apoi amestecă-le.
- Acoperă formele de bucătărie tip inel și tava cu hârtie de copt, apoi umple inelele cu orez.
- Pune tava într-un cuptor preîncălzit la 200oC timp de aproximativ 20 de minute și schimbă funcția cuptorului pe modul grill în ultimele 2-3 minute.
- Înainte de servire, presară prunele de California și puțină brânză Gorgonzola topită pe deasupra.